Thursday, 14 September 2017

Produk apa nak makan/pakai untuk buang lemak?

Huh...Stress mak cik. Last week still maintain. Ntah apa angin minggu ni naik 2 kg lah. Adoi...Geramnya. Rasa makan sama je. Maybe metabolisme badan kot ek. Huhuhu. So skang tengah gigih nak turunkan berat balik ni.

Dengan kenaikan ni maka sis dah kategori overweight kayh. Huhuhu so kenalah bekerja keras untuk dapatkan balik berat badan nak bagi jangan overweight. Nak dapatkan berat ideal memang x dapatlah kot melainkan tido selama 3 bulan x makan maybe boleh dapatkan balik berat sihat (untuk tinggi 151cm, berat ideal ialah 42.2kg). Gila lah (sis suspek kalkulator dia silap kira kot)

Lagi satu kalau boleh nak juga inch loss. Lemak degil melata-lata kat badan sis ni ha. So skang sis tgh istiqamah nak kurangakan air manis dan nak kawal pemakanan. Target by birthday sis kot boleh pakai balik baju saiz S (please...sis nak beli baju Minaz nih)

Ok. Last week sis beli Jamu Tun Teja sebab baca testimoni dia sangat best boleh bakar lemak. Tapi betul ke jamu boleh bakar lemak? Harap betul lah ye. Beli 3 kotak terus. Baru 3 hari makan so still too soon nak bagitau kesan dia. Harap lepas sekotak ni turunlah sekilo. Hahaha 3 kotak 3 kilo konon



Okayh. Lagi satu ada produk tak yang boleh ku sapu2 untuk bakar lemak nih? Dulu pernah guna Losyen Ibu Halimah from Mak Dara. Ok memang la susut nampak inch loss tapi tak tau juga sebab guna masa pantang kan. So masa tu bf sama jadi tak tau berat turun sebab bf or sebab losyen tu. Tapi panas yang amat. Hahaha panas dia tu sampai lepas mandi pon rasa lagi panas...Ni terasa macam nak pakai blk la. Panas pon panaslah kalau lemak cair apa salahnya kan



Semlm dah start balik exercise. Kayuh beskal je. Konon nak sejam tapi dapat 40 minit je. Jadilah kan semlm kira nak warm up je. FAKTA -

Berbasikal (Membakar 600 kalori sejam). Lagipun ni je senaman yang aku rasa senang nak buat sebab boleh buat depan tv. Kalau istiqamah, seminggu dah buang 4200 kalori. Banyak tu. Kalau sebulan buat x tinggal boleh la kot ek nak buang lemak...

Allah. Target nak 52 kg je. Kikiki susahnya la hai. Nak jaga makan memang susah mulut asyik nak kunyah je. Sis nak kurus bukan sebab nak pakai baju ketat metat. Tak gemor pakai baju sendat, cuma ada sesetengah cutting baju (macam peplum/kebaya) memang la ada saiz sampai xl pun, tapi akan nampak pelik kalau pakai sebab x sesuai tau. Sebab tu nak juga kuruskan badan balik. Paling tidak dapat sarung balik semua Trench Coat Habibi by Al-Kenali yang sangkut dalam almari menunggu masa nak buang je. Hahaha...

Ok kalau uols ada suggestion nak makan apa, share sini ye.



Tuesday, 12 September 2017

Twelve Ounces Untuk Ibu Mengandung



"SAYA DALAM PERUT NI PUN NAK MAKAN JUGAKLA MAMA...! "
.
Mama ingat baby yang dah keluar je ke perlu disusukan? Dah keluar baru nak gigih cari Milkbooster.
.
Ooo...mentang-mentang baby dalam perut teriak "mama" tak dengar..takde la kalut ribut kan...?Hehehe...
.
Untuk yang tak tahu lagi, biskut Twelve Ounces Milkbooster bukan je boleh banyak susu , tapi boleh provide semua zat galian yang baby dalam perut perlukan...!
.
Dalam ni ada
-Flaxseeds
-Rolled Oats
-Minyak kelapa dara
-Habbatus Saudha
.
Semua dah lengkap keperluan untuk mama yg tgh pregnant dan baby dalam perut tu..
.
Mama boleh consume dari awal pregnancy smpaila delivery tau! 2 keping sehari dah cukup!
.
Tengah pregnant? Nak order?

Contact http://mazlinamr.wasap.my

Price :
1 pack RM35

Buy 5 packs and get 1 Eco Bag (worth RM59) for FREE

#12ouncesreview #milkboosterreview #agensah12ounces #12ouncesofficialagent
#milkboostercookies #lactationcookies
#milkboostermurah #milkboostermurah2
#milkboostercookiesmalaysia #12ounces
#12ouncesmilkbooster #tanjungmalim

Monday, 14 August 2017

SSC For Rental

Wah lama tak update kan. Ok sis nak inform utk Raya Aidiladha 2017 sis buat promo 

RENT 2 WEEKS + FREE 1 WEEK

Ni semua toddler size ye. Kalau nak baby/standard size boleh whatsApps sis ye

For further info, please direct WhatsApp:
👇👇👇


Thursday, 10 August 2017

SSC RENTAL PROMO FOR RAYA HAJI & CUTI SEKOLAH

RAYA HAJI + SCHOOL HOLIDAY PROMO IS BACK

Now you can enjoy our Raya Promotion. For 2 weeks rental period, you will get free 1 week (rental period is fixed starting 23 August - 12 September and ssc will be shipped to you on 21 August). Yes!!!Only RM50 for 3 weeks

Booking must be made with min RM100 and all payment must be cleared before 20 August

1st come 1st served basis. pm/sms/whatssap Maz 019-5541106 or klik http://mazlinamr.wasap.my for futher inquiries

#keepcalmandcarrydamia
#babycarrier #babycarrierrentalservices #ergonomicbabycarriers
#softstructuredcarrier
#softstructurecarriermalaysia
#sewassc #sewababycarrier #sewacarrier
#sewacarriermalaysia #agenscm

Monday, 3 July 2017

Please be professional

Nak cakap satu je la dah jadi ketua pun still tak professional...

Tapi biasalah orang kalau buat salah ngan ko, dia memang takut kat ko. Biarlah tak professional janji bodoh sombong tu kena ada

Enough said. Pi wat keje memasing...