Sunday, 10 August 2014

Misi mencari corset terbaik 11

          Masih tercari-cari corset terbaik untuk dipakai semasa berpantang nanti
 Haish...ikut hati aku pejam mata je amik DX Elken tapi takut nak buat installment guna aeon credit. Nak guna cc pun, Bank Islam takde easy payment. Cash memang no no la kan...

           Ni ada beberapa jenama mampu milik yang juga dalam perhatian den :

Ivy6
Wacoal Magic X
Bio Energy Slimming Corset





         
          Banyak kali juga aku usya ivy6 tu. Macam best juga bila tengok kat kedai jamu yang aku selalu pergi tu. Tapi wacoal tu pun macam best juga. Tapi dah almost 1k. Bio energy tu 1.5k, tapi macam tak ramai pakai. Haish...

           Betul ke konsep far infrared dalam corset ni? Musykil juga macam mana fir dijanakan from the corset. Sbb tu aku berat nak ambil Elken or Wacoal coz depa ni awal2 lagi dah claim corset depa takde fir ni tapi dia akan shaping body kita... Macam bengkung tradisional la konsepnya.

          Susah2 aku maintain je bengkung Mak Dara tu. Elok lagi kot. Pakai dengan losyen susut Mak Dara. Panas sampai terbakar lemak kau. Actually agak berkesan untuk aku la

update on 4/12/2014 - the winner is Ivy 6

Saturday, 9 August 2014

Misi mencari corset terbaik

          Bila dah nak masuk anak ke-3, baru la keinginan nak jaga badan datang. Sebelum ni malas nak jaga sebab kalau jaga badan, kena jaga makan. Nak jaga makan tu yang payah nak buat sebenarnya. Tapi tetiba datang hantu nak jaga badan plak kali ni.

          Dah sebulan aku dok survey corset yang terbaik untuk dipakai masa pantang. Makna terbaik bagi aku adalah berbaloi dengan harga. Kalau murah tapi tak berkesan pun tak guna juga kan. Dan aku tak kisah nak invest untuk corset harga riban2 tapi bila aku tengok badan seller....Haish, macam "apasal kau jual tapi badan kau pun bulat?". Camno tu? Kalau pic model je memang la kan...Model minah salleh yang dah sedia curvy kalau tak pakai corset pun,.

          Sebenarnya aku dok pertimbangkan 2 jenama iaitu Hai-O dan Elken. Dok survey internet je la. So kedua-duanya ada kelebihan masing2. Payah juga. Tapi kalau ikut keselesaan, rasanya testimoni Elken lebih menyakinkan kot. Tapi aku payah sikit nak percaya testimoni coz semua testimoni datang from seller yang pakai. Of coz la depa nak up produk masing2.

          Design Elken pun macam lagi lawa je (of coz la harga pun lebih noks)...

Premium Beautifull

Charms by Elysyle Elken


Christal Angels by Elysyle Elken

DX Verve by Elysyle Elken



          Tak tido mlm aku dok pk nak amik.mana walaupun hati berat nak ambil DX atau Charms. Huhu... Dan of coz ler mana2 aku amik pun, aku kena buat installment plan. Tak.sanggup aku nak keluarkan sedebuk RM2-3K. Rasa kalau nak spend cash sebanyak tu better beli barang2 kemas kot.

          Takpe. Buat masa skang pun aku tak dapat nak fitting juga so boleh la aku meluaskan pencarian. Ada juga beberapa jenama mampu milik yang aku dok tengok. Nanti aku sambung...Nak tido jap sementara semua orang tido ni.




Thursday, 7 August 2014

Raya dah habis...Sedia utk lain pula

          Raya dah habis. Alhamdulillah Allah panjangkan umur aku untuk menikmati Ramadan dan Syawal 2014. Tapi sebab aku pun tengah expecting new baby, so raya kali ni biasa2 je la.

          Macam biasa sistem penggiliran dilaksanakan so kali ni balik Nibong Tebal dulu. Raya ke-2 sampai ke-6 aku balik Kota Warisan. Plan asal nak raya KW dulu baru balik NT tapi hubby aku nak hantar aku balik pula so ikut boss la. Bukan aku yang drive pun.

          Kali ni raya pun takde baju. Hehe macam biasala. Bila aku bagi hint2 kat hubby, senang je dia cakap bukan raya pun. Ye la mentang2 la dah macam mak labu badan aku ni. So aku pakai maternity dress je raya ni. Jimat juga coz kos baju aku boleh disalurkan ke barang-barang baby.

          Barang2 baby pun aku takdela membeli sangat coz semua dah ada. Cuma beli baju2 je la. Nak recycle tak sampai hati plak coz baju Qai dah kotor-kotor. Dengan bertahi lalat, kesan susu... sian weh nak bagi kat baby. Tapi barang2 lain macam set tilam, memang aku recycle la.

          Excited nak bersalin coz aku memang nak sangat dakap2 baby dalam perut ni. 10 bulan kot bawa sure la rasa nak tengok muka dia, nak hug dia, nak kiss dia. Heee....Sangat excited. Hubby aku tengok macam takde perasaan je. Maybe sebab dah anak ke-3 so dia punya keterujaan dah takde. Macam aku still rasa coz aku yang mengandung.

          So sementara menanti masa ni, aku memang rehat je la kat kampung. Doakan aku selamat bersalin...