Monday, 26 January 2015

My First Mei Tai

          Yeay. My first Mei Tai is finally here. Hihi...Gatal tangan sungguh aku kan. Ok ni beli from Baby Pot. Meh kita review.



100 cotton



Ni model pakai. Model cun pakai apa pun cun
Diva Essenza Mei Tai





Ni aku pakai. Boleh la juga nak jadi model
Lake Toba


          Ok, ni kiranya 2 nd purchase aku from babypot after wcssc LL. Bagi aku price dia a bit higher for a Mei Tai, maybe sebab brand kot. Kenapa? Sebab aku rasa woven tu tak kemas. Ada part-part benang yang terkeluar, tapi still boleh repair. Pastu ada lebihan benang di bahagian sambungan yang tak kemas. Kena gunting sendiri. Ni kategori apa eh? Cosmetic flaw kot...

          Tapi...Kain dia nipis, memang sesuai untuk baby. Baby tak akan panas, lagipun if tak silap aku, ia 100% cotton so memang sejuk la kan. Sangat sesuai untuk aktiviti outdoor. Bagi aku, selesa pakai ni, cuma kalau korang nak try Mei Tai, korang kena praktis ya...Sebab aku rasa dah susah nak belit...Tali dia panjang. Tapi takpe...Kalau korang beli ni, akan dapat manual macam ni :



     

Atau korang boleh tengok kat youtube je

https://www.youtube.com/watch?v=8jHVC6mCjUQ

https://www.youtube.com/watch?v=xfL57PBVW2o