Friday, 27 February 2015

Preloved Naelofar Hijab


COMBO ONLY RM99 all in

NW Printed Naelofar Babes and Basic in Coral Rose

EEEUC Chic and Basic in Salmon

whatssap Maz 012-4359125

- SOLD -

Thursday, 26 February 2015

Entry Bengang

         Kalau nak marah, boleh guna ayat elok tak? Allah makbulkan kata2 kau, menyesal tak sudah kang...

Tropika Baby - Set Musim Panas

          Alhamdulillah. Stok baru dah sampai. Hihi...Rasanya sekarang macam tiap-tiap bulan aku ambil stok. Cuma kadang-kadang tak sempat update. Dan alhamdulillah aku dah ada regular customer from Taman Sekiah Makmur dan Taman Malim. Tak ramai tapi boleh la kan...

          Ada yang tanya untung ke jual barang ni? Ya...Aku jawab untung, tapi kalau tanya aku untung BANYAK tak jual barang ni? Jawapan aku ialah TAK. TAPI kan...TAPI aku ni jenis yang suka share benda-benda baik yang aku buat, beli dan guna. Be it from beauty products, hijab to baby carrier (under garments je kot aku belum nak share, hehehe...). Pada pendapat aku, produk ni sangat baik untuk anak-anak aku untuk mengatasi masalah kulit kasar, ruam (segala jenis ruam termasuk ruam lampin).

          Skang kan musim panas, elok rasanya kita spare lavender oil 30 ml dan lavender soap 50g ni kat rumah. Kalau anak kena ruam, cer try 2 produk ni. Insya Allah nampak kesannya.

Set Musim Panas harga promosi RM30 sahaja

Tidak termasuk pos

          Baby kan kulitnya sensitif, memang cepat je nak naik ruam kan... So, kalau nampak dia kena ruam tu, mandikan or sabun tempat yg naik ruam tu dgn Lavender Soap ni (RM13.90). Bilas, lap dan sapu Lavender Oil (RM20.00).Semua produk Tropika ni ada vco yang diketahui sangat elok untuk kulit.

          Sekarang aku tengah buat promo set untuk kedua-dua produk ni. Harga asal ialah RM33.90, tapi sempena musim panas ni, harga promo cuma RM30 tak termasuk pos ya. Kalau anda dari Proton City or Pekan Tanjong Malim, boleh cod je. Dah free pos kan.

          Jika berminat whatssap saya 0124359125. Terima kasih

Wednesday, 18 February 2015

PESAN SEORANG MURABBI

Aku dan Tudung

        Being a hijabista (chewah) membuatkan aku sentiasa stalk fashion baru, walaupun aku tak gamak nak pakai. Yg penting tau perkembangan. Takdela kalau orang tanya aku sampai tak tau langsung. Tapi kan, aku rasa aku ni suka juga ikut trend terkini.

          Lepas bersalin kat anak ke-2, aku gila Fareeda. Tapi takdelah gila sampai sanggup spend RM200 for a tudung. Biasa la Fareeda design yang exclusive kan cecah sampai RM300-RM500. Aku beli design yang biasa-biasa je...


          Lepas tu kan...Hurm macam mana nak cakap eh. Aku rasa tak leh blah la ngan sesetengah orang yang terlalu taksub dengan Fareeda sampai nak kecam orang yang pakai fake Fareeda. Walaupun tak semua, tapi buat aku tawar hati plak. Betul la hak cipta terpelihara, tapi kan tudung ni bukan pusing-pusing macam tu je ke...Nasib takde yang pattenkan baju kurung kalau tak ramai la yang kena saman. And then, part tudung fake bukan main lagi diaorang kecam, tapi sendiri pun sarung handbag fake tak kisah plak. Haish

       
           Ok, beralih kepada Sugarscarf. Hihi masa ni gila pakai shawl Sugarscarf  . Ayu je gitu. No issue dengan Sugarscarf, tapi sebab shawl kan...Aku perlu juga something yang aku mudah nak saruk.




          Then comes Bokitta-my favourite of all sampai la ni. Huhu...Suka gila la ngan Bokitta ni. Walaupun aku rasa muka aku tak kena, lantakla janji senang aku sarung. Hubby pun suka aku pakau Bokitta coz dia kata Fareeda walaupun labuh 12 dah tutup dafa, tapi kalau still pada mata dia nampak pendek.

Cik Lopa ni kalau pakai tabble runner pun lawa kot


          Pastu gila instant shawl Naelofar plak. Ni pun mendapat tempat kat hati aku sebab instant shawl kan. Sarung je, belit sikit dah siap. Tapi bagi aku takleh lawan kebolehkerjaan Bokitta la, coz kau masih perlukan pin and brooch untuk kemaskan shawl tu.

Cik Lopa lagi



          Skang? Haha...Aku terjebak dengan AJ plak...Honestly...Aku beli untuk pakai bukan sebab taksub. Tapi aku tak paham eh how tudung aj boleh jadi investment. Haha...Kau beli design hot-hot skang, nanti lagi 2-3 tahun boleh up for sale. Insya Allah kalau kena gaya, boleh dapat untuk 200%. Tapi leceh la coz ada limit kalau kau pi concept store dia. Aku buat masa ni dah jumpa supplier kat fb dan kat pasar malam. Cuma lambat sikitla. Tak kisahla janji dia sebab aku beli nak pakai, bukan nak kumpul macam sesetengah orang.

Ni lagi sorang kalau pakai kain batik lilit kat kepala pun lawa kot


          Tapi the legend is :
-

-

-

-

-

-





Tak dak tudung kat dunia yang boleh celen tudung saji. Ok...Tak lawak

Friday, 13 February 2015

My Carriers

         Semalam ada sorang hamba Allah whatssap aku tanya pasal carrier LL yg aku order tu. Hurm...Sedih nak habaq carrier aku hilang dalam perjalanan. Aku place order bulan 12 tahun lepas. Dalam 2 minggu lepas tunggu punya tunggu, seller pm dan beritahu parcel hilang so dia suruh aku pilih lain. Alhamdulillah. Perancangan Allah sangat sempurna

          Kenapa aku kata sempurna? Ok, aku sebenarnya order wcssc Lenny Lamb mcm kat bawah ni


                          

manakala Madame Goo Goo punya carrier aku order macam kat sebelah ni. Tapi bila masuk design yang cantik-cantik, aku dah gigil. Rasa macam menyesal beli pun ada, tapi seller dah order so terima sajalah kan. Tunggu punya tunggu, Alhamdulillah aku dapat peluang untuk tukar kedua-duanya kepada design yang aku rasa lebih cun
 Jeng...jeng...jeng. Aku gantikan LL aku ngan Red Owl. Suka sangat rasa macam menyerlah je.























Untuk MGG pula aku ambil yang ni. So girly lah kan. Pastu semalam aku royan dengan officemate aku. Teracun la pula dengan kata-kata dia yang MGG ni so girly. Aku like "hurm betul juga". Segan pula husband aku nak pakai (huh...do I care?). Mulalah gatal nak tambah order lagi




















          Hehe...Ini Wompat Encik Husband yang punya. Tetiba lak kan. Tapi aku ada reason nak beli. 1st memang aku nak beli untuk suami aku dan 2nd, sebab wompat ni body panel dia from girasol wrap. Aku kan memang nak rasa wrap girasol ni. Alang-alang beli ni, aku dapat 2 in 1 lah kan...

          Dan aku sebenarnya berjaya score untuk orbit carrier from Jumpsac dan Stork Carrier from Snuggbaby. Hehe...Ni pun rezeki lah dan berbulan-bulan aku try score tak dapat. 4 hari lepas, lepas solat Maghrib, aku saja la buka fb. Tetiba nampak onebabyworld up status available stork dan nampak seorang teman fb post pasal ada a few pcs orbit carrier kat Jumpsac yang masih ada. Huhu...Terus score.


Stork Carrier Snuggbaby

Black Paisley Jumpsac


          Aku dapat score both. Yang Stork is on d way, manakala Jumpsac aku adalah pre-order basis. So lagi 4 minggu baru dapat.

          Nanti sampai aku review ya...