Friday, 29 May 2015

Luahan perasaan yang tak terluah...

          Tetiba rasa nak rant tentang sesuatu yang telah menganggu saja sejak beberapa minggu lepas. Apa perasaan korang eh kalau tiba-tiba rasa dipinggirkan? Rasa bengang? Geram? Marah? Or malas nak amik port?

          Saya nak jawab yang last tu malas nak amik port, tapi nak rant kat sini la. Benda kalau dah start terasa tu, mesti bersangkut-sangkut kan...Benda ni kecil je pun, tapi bila kita tak buat kat orang, kita akan rasa bengang bila orang buat kat kita kan...

          Ok, kat ofis ada la kitaorang main KUTU. So dah habis turn nak start kutu baru. Saya bengang sebab masa kutu lama tu, saya yang handle. Bila nak cabut undi, semua orang request kena semua orang ada baru cabut. Ok la to be fare and square kan...Tiba-tiba kutu baru ni, boleh kan orang decide, dan cabut on behalf of saya. Geram gak la kan...

          Then, ada sekali kawan-kawan yang selalu lepak...makan sekali tiba-tiba pergi lunch tanpa tanya pun kan. Skang ada whatssap kot. Dan saya memang sentiasa on broadband ni semua orang tau. Tak boleh tanya dengan whatssap ke? Or memang sengaja tak nak ajak kan tak tau lah...

          Then, saya rasa geram sangat sebab pernah sekali this person tarik muka just kerana saya bagi nama untuk pergi kursus sorang-sorang...Tapi lately saya terkena bila diaorang ramai-ramai decide untuk pergi ke satu event, and I'm the last person to know. Huhuhu...Memang ler saya dapat join sebab saya bagi nama pada person yang in charge tu.

          Ntahla. Saya kena muhasabah diri balik maybe ada perbuatan saya yang membuatkan ramai orang decide nak pinggirkan saya. Or just buat bodoh je.

          I guess I prefer the 2nd choice. Maybe it's time to move by lone ranger

Wednesday, 27 May 2015

IKLAN - Asadel Babywearing Class


          Ada sapa-sapa berminat ke nak pergi babywearing class? Boleh contact owner Asadel Babywearing seperti dalam iklan di bawah





♥<3Kami berbesar hati ingin mengumumkan bahawa Asadel Babywearing dengan kerjasama bersama Jom Gendong akan mengadakan Babywearing Class pada tarikh dan masa seperti di bawah:

Tarikh: 7 Jun 2015(Ahad)
Masa : 10.00 pagi - 12.00 tengahari
Instructor: Pn Norashida (Jom Gendong)
Bayaran : Rm 70 per person @ Rm 100 per couple

Tempat adalah terhad. 

Jom pm/whatsapp 0124840477 untuk pendaftaran dan pertanyaan.

Saturday, 23 May 2015

Saturday Stash Shot


          Rasa-rasa sejak baby lahir, tiap2 bulan saya "terbeli" carrier baru. Baru-baru ni hubby pergi meeting kat BB Salak Tinggi, so ambil peluang belek semua carrier saya satu-satu...

          Setakat ni saya ada 4 tula (2 kanvas, 2 wrap conversion), 2 Jumpsac, 2 Lenny Lamb, Kinderpack dan Kokadi Flip. Cuma satu lagi on d way iaitu Madame GooGoo...Gilalah. Entah bila nak pakai...Takpelah gilir-gilir pakai sebulan satu. Sebab tu saya sewakan sebahagian carrier ni. Setakat ni ada juga la yang sewa. Paling famous adalah Lenny Lamb Bubo Owls Red tu.

          Ok, cukup dah kot. Insya Allah next time maybe nak tambah Wompat, Sleppy Nico, Connecta...



Agak-agak sesak up kat fsot ok gak ni...Lepas la nak belanja 3-4 bulan kot

Wednesday, 13 May 2015

Baby Carrier For Rental


          Saya menawarkan perkhidmatan sewa baby carrier (ergonomic soft structure carrier) untuk sesiapa yang nak travel atau test drive sebelum beli (setakat cuba-cuba kat kedai beberapa minit untuk sesetengah orang tak cukup kan :) . So nak puaskan hati atau try betul-betul sebelum beli boleh la sewa daripada saya

          Baby carrier yang ditawarkan adalah seperti gambar di bawah :







NUMBER : 2
Brand Snuggbaby Stork (Blues Bird)
Size : Baby (4 months - 2 years old)
Measurement :
Deposit RM150 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 3
Brand Jumpsac (Bicycledelic)
Size : Baby (4 months - 2 years old)
Measurement : 14" height x 13" wide
Deposit RM150 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 4
Brand Tula (Spotted Love)
Size : Standard (4 months  - 2 years old)
Measurement : 15.5" height x 14.5" wide
Deposit : RM300 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 5
Brand : Lenny Lamb (Bubo Owls Red)
Size : Standard  (4 months - 1.5 years old)
Measurement : 15.8" height x 13.8" wide
Deposit : RM300 to be deducted for
Rental fees RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees : RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 6
Brand : Kokadi Flip (Erna in Wunderland)
Size : Toddler (1 year old - 2 years old)
Measurement : 16.5"height x 13.5"width
Deposit : RM350 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees : RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 7
Brand : Kinderpack (Sparrow Song)
Size : Standard (1 year - 2.5 years old)
Measurement : 16" height x 17" wide
Deposit RM400 to be deducted for
Rental fees RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER: 8
Brand : Jumpsac (Elmo & Friends)
Size Toddler (1.5 years old - 3 years old)
Measurement : 18" height x 18" wide
Deposit : RM150 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees : RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 9
Brand : Tula (Polka Dance)
Size : Toddler (2 years old - 3 years old)
Measurement : 18" height x 19" wide
Deposit RM300 to be deducted for
Rental fees RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 10
Brand : Kokadi Flip (Mr. Wunderland)
Size : Toddler (1 year old - 2.5 years old)
Measurement : 18.5"height x  15" width 
Deposit : RM300 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees : RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 11
Brand : Madame GooGoo (Hanami)
Size : Toddler (2.5 years old -3.5 years old)
Measurement : 18"height x  18" width 
Deposit : RM350 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees : RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 12
Brand : Kinderpack (Mint Julep)
Size Toddler (2.5 years old - 3.5 years old)
Measurement : 18" height x 19" wide
Deposit : RM400 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees : RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10






Penalties :
Late return : RM5/day
Damages : Starts from RM20
* Deposit will not be refund if the damage is irreparable

T & C
* Non smoking household
* No perfume
* No pets
* No cooking while using this carrier
* Do not wash the carrier as you might end up damaging it

pm/sms/whatssap Mazlina 012-4359125


ORDER FORM


Name:         
Email Address:         
Phone Number :         
Brand of Carrier :             
Size of Carrier :         
Date of Rental :         
Terima kasih kerana berminat dengan perkhidmatan kami.Selepas mengisi order form, sila tunggu emel daripada kami :)

Click here to create your own form.

Friday, 8 May 2015

Malaysia Tula Love

          Sapa dah join group ni angkat tangan? Hari tu kan beli Tula sekeping. Ada kot post kat Babyweares' Haven. Tak lama lepas tu, admin MTL add aku dlm group. Maka jadi la ahli MTL secara rasmi. MTL ni group royan tula...So sesiapa yang hantu Tula, memang boleh join group ni.

          Sejak join group ni, memang teracun dengan Tula wc. Aku baru tau tula wc ni lawa-lawa...Harga pun lawa lah sangat ada yang boleh dapat kancil tahun 99 sebijik. Tapi ada juga yg berpatutan pandai-pandai la nak tengok kat FB Tula Carriers Buy/Sell/Trade.

          Dan kalau dah namanya royan, tak sah la kalau tak teracun kan...So aku pun telan racun paraquat yang diberi. Dan hasilnya :

Half Wrap Conversion Tula Baby Carrier-Lexington Boulder

Full Wrap Conversion Tula Baby Carrier-Splendour Blossom
       
          Yang atas tu saiz toddler. Half wrap maknanya depan je wrap, belakang canvass. Yang bawah tu full, so semua bahagian adalah wrap. Yang toddler tu aku dah pakai, yang bawah seller baru post from Europe. Jangan kena tahan pak kastam lagi sudah....Serik aku

          Both ni memang aku tak jual kot. Aku akan guna sampai dah stop beranak, baru aku jual. Sebab harga yang aku beli ni bukan harga from website, tapi harga mv. Sapa yg gila tula tau la kan mcm mana harga mv.

          Ok...Aku nak pi masak maggi jap...

       

       

Sunday, 3 May 2015

Asadel Babywearing kat Tanjong Malim

          Aku kan...hari tu ada pre-order Lenny Lamb kat si Qai. Kali ni aku beli kat Asadel Babywearing. Sebab design yang aku nak cari tu adalah limited edition, dan aku hanya nampak kat asadel je yang ada.

          Pastu, aku nampak status kat fb dia pasal grand opening kedai dia kat Tanjong Malim. Aku mcm "eh, betul ke ni?' Ha...Sapa stay kat TM tau la kan apa je yang ada kat sini. Sumpah aku baca 2-3 kali. Pastu aku whatssap owner dia. Rupa-rupanya owner dia admin MTL. Kecik je dunia rupa-rupanya dekat je dia stay...Kalau tau, aku gi rumah dia test drive LL.

          2 MEI hari tu dia buat grand opening. Aku pun pergi la sebab aku target hadiah cabutan bertuah tu. Hahaha...takdelah. Sebab Kak Shida jemput aku ngan whatssap. So aku pergi sebab nak bagi support. Bukan senang kan anak melayu kita dapat buka kedai babywearing gear ni...Salute la Kak Shida.





Royan Corner - boleh test drive gear yang ada

diskaun 10%
drool pads 

ehem...ehem...ni aku pre-order

Fidella wrap dan fly tai
Encik Kambing aka Lenny Lamb
1st lucky draw winner...Rezeki anak betul

Ni Kak Shida from Jom Gendong. Lucky winner #2
Lucky winner #3
Lucky winner #4
Not lucky at all. Selfie je la
          Asadel Babywearing ni banyak sangat ssc tau. Kalau takde kat kedai tu, bukan sebab takde, tapi sebab stock tak sampai lagi. Setahu aku Asadel ni vendor Tula, Lenny Lamb, Wompat, Emeibaby,Kokadi, Fidella, Sleppynico, Onya, Rose & Rebbelion, Pellicano, Indajani, Manduca, JPMb, Little Frog, Diva Milano, Andrea, Cuddle Me and BeachFront  Baby (banyak gila). Ha pasni sumpah aku tak beli baju, handbag, kasut, aidijuma dah...Aku royan kat sini je.

          Untung orang Tanjong Malim...Slim River...Kuala Kubu Bharu. Pasni boleh walk in je...


          Aku tak tau alamat kedai dia. Tapi kalau dari Proton City, sebelah kiri akan jumpa Taman Bernam Baru. Masuk situ kedai dia deret depan. Bersebelahan dengan Pasaraya 99Mart dan dobi Mummy Laundry

          Happy shopping...and royan