Tuesday, 30 June 2015

Baby Carrier For Rental


          Saya menawarkan perkhidmatan sewa baby carrier (ergonomic soft structure carrier) untuk sesiapa yang nak travel atau test drive sebelum beli (setakat cuba-cuba kat kedai beberapa minit untuk sesetengah orang tak cukup kan :) . So nak puaskan hati atau try betul-betul sebelum beli boleh la sewa daripada saya

          Baby carrier yang ditawarkan adalah seperti gambar di bawah :





NUMBER : 1
Brand Boba 3G (Kangaroo)- - no head cover
Size : Standard (4 months - 2 years old)
Measurement :
Deposit RM100 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10


NUMBER : 2
Brand Snuggbaby Stork (Blues Bird)
Size : Baby (4 months - 2 years old)
Measurement :
Deposit RM150 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 3
Brand Jumpsac (Bicycledelic)
Size : Baby (4 months - 2 years old)
Measurement : 14" height x 13" wide
Deposit RM150 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 4
Brand Tula (Spotted Love)
Size : Standard (4 months  - 2 years old)
Measurement : 15.5" height x 14.5" wide
Deposit : RM300 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 5
Brand : Lenny Lamb (Bubo Owls Red)
Size : Standard  (4 months - 1.5 years old)
Measurement : 15.8" height x 13.8" wide
Deposit : RM300 to be deducted for
Rental fees RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees : RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10


NUMBER : 6
Brand : Kokadi Flip (Erna in Wunderland)
Size : Baby (3mon - 8mon)
Measurement : 16.5"height x 13.5"width
Deposit : RM350 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees : RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 7
Brand : Kinderpack (Sparrow Song)
Size : Standard (1 year - 2.5 years old)
Measurement : 16" height x 17" wide
Deposit RM400 to be deducted for
Rental fees RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER: 8
Brand : Jumpsac (Elmo & Friends)
Size Toddler (1.5 years old - 3 years old)
Measurement : 18" height x 18" wide
Deposit : RM150 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees : RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 9
Brand : Tula (Polka Dance)
Size : Toddler (2 years old - 3 years old)
Measurement : 18" height x 19" wide
Deposit RM300 to be deducted for
Rental fees RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 10
Brand : Kokadi Flip (Mr. Wunderland)
Size : Toddler (1 year old - 2.5 years old)
Measurement : 18.5"height x  15" width 
Deposit : RM300 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees : RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 11
Brand : Madame GooGoo (Hanami)
Size : Toddler (2.5 years old -3.5 years old)
Measurement : 18"height x  18" width 
Deposit : RM350 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees : RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 12
Brand : Kinderpack (Mint Julep)
Size Toddler (2.5 years old - 3.5 years old)
Measurement : 18" height x 19" wide
Deposit : RM400 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees : RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

Penalties :
Late return : RM5/day
Damages : Starts from RM20
* Deposit will not be refund if the damage is irreparable

T & C
* Non smoking household
* No perfume
* No pets
* No cooking while using this carrier
* Do not wash the carrier as you might end up damaging it

pm/sms/whatssap Mazlina 012-4359125


ORDER FORM


Name:         
Email Address:         
Phone Number :         
Brand of Carrier :             
Size of Carrier :         
Date of Rental :         
Terima kasih kerana berminat dengan perkhidmatan kami.Selepas mengisi order form, sila tunggu emel daripada kami :)

Click here to create your own form.

Monday, 29 June 2015

Double Standard

          Alhamdulillah dah seminggu lebih kita menyambut Ramadan. Tapi aku belum dapat tune lagi. Asyik penat je. So bila penat, rasa nak tidur je.

          Serius rumah memang tunggang langgang sangat2, tapi memang takde masa nak kemas. Tambahan bulan puasa balik keje dah berperang dengan periuk belanga. Lepas berbuka kena kemas-kemas lagi. By time konon nak lipat baju, anak pula buat hal sebab mengantuk (serius tak paham kenapa budak2 kena cranky dulu sebelum tido).

          Hubby saya memang tak haraplah nak tolong. Malas dah nak bising-bising kang saya pula yang kena balik. So redha je la keadaan rumah tu. Tapi sapa yang kata saya malas, memang nak kena la. Sometimes bila orang tengok keadaan rumah yang tak terurus, kaum isteri juga yang disalahkan, padahal suami jenis yang tak ringan tulang. Stop blaming kaum ibu. Kerja rumah adalah tanggungjawab bersama k, bukannya isteri semata-mata.

          Selalu terjadi kan menantu dicanang malas dan tak pandai buat kerja rumah, padahal mertua tak tahu macam mana menantu dia punya tak menang tangan uruskan rumah tangga. So not fair tau, bila anak lelaki dia lepas tangan dia anggap ok takpe sebab tu keje orang perempuan...

          Mudah-mudahan bila saya dapat anak lelaki, saya nak train anak saya buat kerja rumah sama macam kakak-kakak dia. Supaya bila dia kahwin nanti, dia tak anggap kerja rumah adalah tanggungjawab isteri semata-mata

Amin

Saturday, 27 June 2015

Kan betul (den dah kobar)

          Mmg betul la kalau dah ada penyakit back out ni...mmg payah.

         Ada lagi 2-3 orang yg beria-ia nak tapi bila saya minta deposit terus senyap. Hahaha bagus juga whatssap ada tick blue tu kan...

          Yg pm pun, dah seen tapi masih senyap. So maaf lah saya terpaksa bagi pada orang-orang yg serius nak rent saja.

          Stop being sellfish...

Backout Renter

          Hari ni sy rasa annoying sangat. Geram betul saya. Ramai betul backout renter. Bukan la saya nak marah kalau tak jadi rent ssc saya, tapi tolong la inform awal2.

          Orang-orang macam ni selfish betul. Bayangkan la sebab diaorg beria-ia confirm, saya dah tolak orang-orang yang ada potensi nak rent ssc saya. Kadang-kadang bukan sorang dua, beratur orang nak satu-satu brand ssc tu. Dah la x jadi sewa, boleh pula buat senyap tu. Bila saya pm balik sapa yang beratur tu pula, semua dah tak jadi sewa samada diaorg dah sewa yang lain or dah beli.

          Kali ni memang saya nak tegas. Semua booking mesti dengan deposit. Kalau orang yg betul2 nak, mesti la dia nak kan. Selalunya yang acah-acah ni je yang keberatan nak deposit awal. Even kali ni guna alasan "nak tanya hubby dulu" pun, kalau takde deposit, saya tak nak hold ssc utk diaorg.

          Sedih tau. Memang la saya tak harap sangat duit rental tu. Insya Allah gaji saya pun cukup nak support saya. Cuma saya geram sebab terasa dipermainkan.

          Eh, stop jadi selfish boleh tak?

Wednesday, 24 June 2015

Fallen Durian

          I am waiting for my fallen durian. Hopefully it will land on mid July. Muahahaha

          The first thing to do is to give sadaqah, duit raya for my parents :),  saving like 20% from it, make full settlement of my credit card, then for raya shopping spree...

          Last but not least, of coz I want to buy more and more ssc.

          July, please reach me soon...

Promo Raya Untuk SSC Rental

          Selamat berpuasa kepada seluruh muslimin dan muslimat di seluruh dunia yang tersesat ke blog syok sendiri saya. Sempena hari baik bulan baik ni, saya nak inform yang Little Damia Baby Carrier Rental Services (ehem...saya lah tu) sedang buat promosi untuk ssc sewaan.

          Tapi takde masa lah nak buat poster. Nantilah kalau ada masa saya up dalam blog ya. Just nak maklumkan sempena menyambut ketibaan Ramadan & Syawal ni, saya akan bagi free seminggu untuk setiap ssc yang disewa selama 2 minggu. Ye la kita kan nak raya, mesti ada lambakan parcel kan. Risau pula kalau customer dah bayar deposit tapi ssc tak sampai. So saya akan post ssc lebih awal iaitu pada 8/7/2015. Kita raya 18/7/2015 kan. Ha...Lebih dari seminggu tu. Dah 10 hari.

          Rate sewaan masih sama iaitu RM50/2 weeks + cleaning fees + shipping fees. So total kos sewaan adalah RM70 untuk 3 minggu. Lepas raya pun boleh pakai lama lagi kan...

          Untuk yang nak sewa seminggu je, saya akan pos awal pada 09/07 tapi anda perlu pos balik pada saya 17/07 (free 1 hari je). Rate RM30/week + cleaning fees + shipping fees. So total RM50...

          Jika nak balik kampung ngan flite, memang sesuai sangatlah nak rent ssc ni. Janganlah rasa deposit mahal sedangkan banyak duit nak pakai raya...Anggaplah deposit yang saya akan pulangkan balik selepas sewa tu adalah simpanan, so lepas raya takdelah pokai sangat :)

          Macam biasa jika berminat boleh sms/whatssap Mazlina 012-4359125.



          Untuk senarai harga dan t& c, klik SINI. Boleh juga isi order form di bawah



ORDER FORM


Name:         
Email Address:         
Phone Number :         
Brand of Carrier :             
Size of Carrier :         
Date of Rental :         
Terima kasih kerana berminat dengan perkhidmatan kami.Selepas mengisi order form, sila tunggu emel/sms/whatssap daripada kami :)

Click here to create your own form.



Tuesday, 23 June 2015

Selfie with ssc stash

       
          Rasa-rasa tak pernah post pic sendiri pakai ssc sendiri. Muahahaha...Jom layan. My half collection lagi half tak sempat nak selfie lagi

Friday, 12 June 2015

Baby Carrier for Rental


Mulai Mac 2015, saya menawarkan baby rental carrier (soft structure carrier) services...Boleh pm/sms/whatssap saya 012-4359125 atau isi borang di bawah






NUMBER : 1
Brand Boba 3G (Kangaroo) - no head cover
Size : Standard (4 months - 2 years old)
Measurement :
Deposit RM100 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 2
Brand Snuggbaby Stork (Blues Bird)
Size : Baby (4 months - 2 years old)
Measurement :
Deposit RM150 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 3
Brand Jumpsac (Bicycledelic)
Size : Baby (4 months - 2 years old)
Measurement : 14" height x 13" wide
Deposit RM150 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10


NUMBER : 5
Brand : Lenny Lamb (Bubo Owls Red)
Size : Standard  (4 months - 1.5 years old)
Measurement : 15.8" height x 13.8" wide
Deposit : RM300 to be deducted for
Rental fees RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees : RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 4
Brand Tula (Spotted Love)
Size : Standard (4 months  - 2 years old)
Measurement : 15.5" height x 14.5" wide
Deposit : RM300 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 6
Brand : Kokadi Flip (Erna in Wunderland)
Size : Toddler (1 year old - 2 years old)
Measurement : 16.5"height x 13.5"width
Deposit : RM350 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees : RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 7
Brand : Kinderpack (Sparrow Song)
Size : Standard (1 year - 2.5 years old)
Measurement : 16" height x 17" wide
Deposit RM400 to be deducted for
Rental fees RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER: 8
Brand : Jumpsac (Elmo & Friends)
Size Toddler (1.5 years old - 3 years old)
Measurement : 18" height x 18" wide
Deposit : RM150 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees : RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 9
Brand : Tula (Polka Dance)
Size : Toddler (2 years old - 3 years old)
Measurement : 18" height x 19" wide
Deposit RM300 to be deducted for
Rental fees RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 10
Brand : Kokadi Flip (Mr. Wunderland)
Size : Toddler (1 year old - 2.5 years old)
Measurement : 18.5"height x  15" width 
Deposit : RM300 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees : RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 11
Brand : Madame GooGoo (Hanami)
Size : Toddler (2.5 years old -3.5 years old)
Measurement : 18"height x  18" width 
Deposit : RM350 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees : RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10

NUMBER : 12
Brand : Kinderpack (Mint Julep)
Size Toddler (2.5 years old - 3.5 years old)
Measurement : 18" height x 19" wide
Deposit : RM400 to be deducted for
Rental fees : RM30/1 week OR RM50/2 weeks
Postage fees : RM10 (WM) RM15 (WM) OR can self pick up area Tanjong Malim/Slim River
Cleaning feesRM10


Penalties :
Late return : RM5/day
Damages : Starts from RM20
* Deposit will not be refund if the damage is irreparable

T & C
* Non smoking household
* No perfume
* No pets
* No cooking while using this carrier
* Do not wash the carrier as you might end up damaging it

pm/sms/whatssap Mazlina 012-4359125


ORDER FORM


Name:         
Email Address:         
Phone Number :         
Brand of Carrier :             
Size of Carrier :         
Date of Rental :         
Terima kasih kerana berminat dengan perkhidmatan kami.Selepas mengisi order form, sila tunggu emel daripada kami :)

Click here to create your own form.

Penyakit malas baca

          Hurm...Saya respek betul la seller on9 yang berniaga full time. Macam mana la diaorg entertain berpuluh-puluh customer ek? Saya yang buat part time ni pun kadang-kadang rasa tak terkejar. Padahal bisness saya takdela rancak sangat pun...

         Macam biz tropika baby saya most customer adalah kawan-kawan ofis, dan orang-orang Proton City or Tanjong Malin. So takde apa sangat la. Tapi biz rental ssc saya memang customer dari jauh yang rent ni.

          Saya kadang-kadang geram juga bila mana saya dah letak 100% info pasal ssc tu, tapi masih ada juga yang nak tanya pasal self pick up kat mana? Memang lah customer is always right, tapi kenapalah makin ramai orang yang developed penyakit malas baca ni eh?

          Just like my students, walaupun segala info dah ditampal kat notice board, dah diiklankan dlm fb or website, masih juga nak sms tanya pasal sesuatu tu. It's annoying k...Memang penyakit malas baca ni bukan saja menunjukkan kita malas, tapi juga buat orang rasa geram kat kita.

          Tolong lah ye...Sebelum buat sesuatu urusniaga, make sure kita baca information provided. So that bila nak tanya seller, tanya pasal benda lain yang dia tak provide. Ni dah tulis saiz pun masih lagi nak tanya saiz apa...

          Saya suka membaca. So saya pelik kenapa ada orang malas baca. Baca newsfeed rajin plak kan...

Thursday, 11 June 2015

Price Comment Is Very Rude

          Korang....Pernah tak korang beli sesuatu barang yang korang idam-idamkan dan boleh tahan mahal harganya? Masa dapat barang tu, korang rasa nak peluk cium kalau boleh nak bawa tidur sekali. Tapi kemudian ada di antara kawan-kawan korang yang mengeluarkan komen "eh...mahalnya". Saya nak tanya apa perasaan korang ya?

          Kalau korang tanya perasaan saya, sumpah saya rasa nak penampar je kawan tu. People, price comment is very rude ya. Kalau korang selalu masuk mana-mana group buy/sell/trade, salah satu rule yang ada adalah no comment on price in public. Serius price comment adalah biadap.

          Kalau yang komen tu adalah ahli keluarga kita, ok no problem sebab kebanyakkannya concern on how we spend our money (in my case -  my mom selalu komen kalau saya beli barang yang terlebih sikit harganya). Tapi kalau kawan yang tak berapa nak baik bagi komen cenggitu, memang tak boleh blah kan. Sebab saya selalu fikir duit saya adalah hak saya takde sapa-sapa yang layak nak bagitahu macam mana saya nak belanjakan duit saya. Sebab bukan depa yang bagi saya duit, dan bukan depa yang saya akan pinjam duit kalau saya susah (dan confirm depa tak kan bagi pinjam kalau saya minta pun), so tak payah nak susah hati tengok saya beli apa dan harga apa...

          Sorry, saya bukan berlagak. Saya tak membeli sangat pun, cuma kadang-kadang adalah 2-3 barang yang mahal sikit. Ala...sikit je pun. Orang lain beli lagi mahal kot. Tapi saya geram bila saya selalu dapat price comment macam" eh...mahalnya", "mahal la Maz" or "baik makan daripada membazir" (serius masa taip ni terbayang muka insan yang berkata-kata sedemikian).

          So tolong ya...Kita tak layak nak komen kat orang macam mana orang nak belanjakan duit dia, melainkan dia menyusahkan kita. Dan Insya Allah the person will be the last person on earth I'll turn on if I have money problem...

          Pufft...APTB

Tuesday, 9 June 2015

Alamak...Aku ada haters ke?

          La hai...Hari ni saya ambil keputusan untuk cuti sambil berehat. Memang berehat betul langsung tak buat kerja rumah (mati la kena bebel dengan hubby)...

          Pagi tadi saya post barang-barang tropika baby untuk sahabat saya yang dah cuti bersalin. Balik tu saya baring-baring sambil main coc. Alangkah heavennya sebab budak-budal semua hantar kat rumah pengasuh. Memang saya nak rehat puas-puas esok baru saya nak kemas rumah.

           Sambil-sambil main coc, saya buka la emel dan check folder spam. Tu dia ada juga la anon yg komen macam bagus kat blog saya. Saya nak tergelak kuat-kuat tadi sebab blog bodoh-bodoh pun ada orang ambil port ek. Sukati ko la labu...

          Yang tak best, dear anon tak best la komen post saya tapi tak guna google id. Ada plak pakai anon je serious tak gentlewoman (err...lelaki tak baca kot blog picisan macam ni). Terus saya mark comment as spam. Tak kose nak layan keyboard warrior...

          Dah...Nak pi ambil anak-anak and round pasar malam sekali... Bubye !

Sunday, 7 June 2015

Kokadi Flip (Erna in Wunderland)



Akhirnya....dapat juga kkd flip erna in wunderland ni. Kan hari tu ada pre-order mr wunderland saiz baby from Baby Pot. Tapi ada problem shipping so seller tanya nak proceed or nak kensel. Saya kensel konon sebab dah terbeli yang lain. Sekali nampak kat MBW FSOT ada preluv dgn harga yg sangat ok. So terus la beli

Previous owner ni sangatlah baik sebab dia pos kan dulu flip ni sebelum full payment. Berani kan. Kalau saya mesti tak berani. Alhamdulillah berjaya bank in full amount sebelum flip sampai.

Mula-mula pakai peram dulu sebab takut en hubby sound (5 hari sebelum tu baru habis buat payment utk mr wunderland saiz toddler from Happy Fluffy).

Personally saya rasa saya lebih suka Tula and Lenny Lamb berbanding flip untuk saiz standard.Saya pun tak tahu kenapa bila saya  pakai flip toddler untuk Qai, saya rasa ok pula. Adakah sebab Aliyah tak memberi kerjasama masa test drive? So far saya rasa Aliyah paling selesa dalam Tula wc, manakalah Qai dalam Kinderpack...

Tapi untuk jual balik maybe bukan dlm masa terdekat ni kot. Hehehe...Sebab saya dah nekad saya nak kumpul ssc from different brand. Maybe bila dah berhenti beranak baru saya nak jual semua kot.



Apsal muka saya nampak pelik je? Ok... Ssc ni mmg cun, dan sejuk je tak panas sebab ni wcssc kan. Tapi maybe tadi saya nak cepat so saya tak set betul-betul. Masa pakai tu rasa macam sakit bahu. Sebelum ni saya pakai ok je tak rasa sakit pun. Maybe sebab nak cepat tadi kot.

Honestly, kalau ada RM6++.++ dan nak cari wcssc, saya cadangkan Lenny Lamb kot. Design dia lebih sedap pada saya. Tapi tu la kan, ssc ni tengok juga pada struktur badan si pemakai. So sebelum beli, adalah dinasihatkan untuk test drive dulu. Melainkan anda ada 'penyakit' mcm saya so tak leh nak kata apa lah kan

Jika berminat untuk melihat rental list boleh click SINI

Monday, 1 June 2015

Review HandbagSpa by Fabricare Laundry

          Bila tengok handbag yang ada dah mula kotor, mulalah buat perangai nak beli seketul handbag baru. Sebab dah biasa dengan persepsi kotor = buruk. Tak caya, cer tengok kereta sendiri. Kalau kotor tu nampak macam kereta buruk kan. Kalau baru lepas polish tu, kancil pun dah nampak macam ritz.

          Tapi keadaan kewangan sangatlah tidak mengizinkan sebab anak dah 3 orang. Lagipun sekarang kalau ada duit lebih-lebih, mesti nak usya ssc dulu. Hihihi penyakit betul la. Tapi Insya Allah dah nak stop kot penyakit ni...

          Tetiba saya teringat kat sorang sis ni. If tak salah dulu selalu gak nampak dia dalam group Fareeda (time gila tudung Fareeda dulu). Masa tu dah tahu sis ni ada handbag spa, tapi saya tak pernah try. So bila tengok handbag yang sudah nampak buruk itu, datang idea nak hantar kat sis ni.

          Sorry lupa nak snap gambar sebelum. Ni selepas keluar spa (selepas terima balik melalui pos). Umur beg ni dah nak masuk 3 thn. Sebab beli masa mengandungkan Qai dulu. Memang puas hatilah sebab memang nampak macam baru beli.



Tak caya? Nah...tengok close up pic


Tak caya lagi? Nak tengok bahagian dalam beg. Sebelum hantar ada lah parut-parut marker pen, susu anak, gincu. Selepas hantar yang tinggal adalah kesan marker saja. Tu pun dah pudar cuma tak boleh nak hilang semua. Marker memang payah nak hilang kan...



Tak caya lagi? Nak tengok part bontot handbag. Biasa part ni yang paling kotor kan...


Tak caya lagi??? Nah...Pi hantar sendiri tengok puas hati ke tak...



          Harga ikut tahap kekotoran, tapi saya rasa masih murah berbanding korang hantar kat butik (member saya pernah tanya Butik Coach diaorang charge RM200. Saya tak tahu sebab tak pernah hantar)

          So selamatlah duit saya sebab lepas ni saya nak hantar spa je. Tak nak beli handbag baru selagi handle handbag tak tertanggal or handbag koyak

Allah jadikan sesuatu dengan sebab....

          Last week saya balik rumah mak mertua. Sebenarnya tak plan nak balik pun, tapi hubby ajak balik nak tengok anak Alang, so kemas apa-apa yang patut terus cabut ke Kota Warisan...Alamak lupa nak snap pic baby. Sebenarnya bukan lupa tapi sengaja tak snap. Manalah tahu kan kut mak baby tak suka pic anak dia masuk blog aku sebab belum cukup 40 hari (ada terbaca kat fb tak elok upload gambar bayi bawah 40 hari, walaupun ada komen from ustaz yang kata takde apa pun benda ni)

          Kesian pula saya tengok wife Alang yang bersalin ceaser. Walaupun adik saya pernah juga bersalin secara ceaser, tapi masa tu saya tak perasan sangat macam mana kepayahan dia. Maybe sebab masa melawat adik tu dia dah kuat kot. Wife Alang baru keluar hospital 3 hari bila saya melawat. Memang nampak kesakitan dan kepayahan dia. 

          Pastu kan...masa nak tidur tetiba terfikir betapa bernasib baiknya saya ni dapat bersalinkan ketiga-tiga puteri saya secara normal. Memang la sakit masa contraction, tapi lepas 2-3 hari dah ok...takde la sakit walaupun ngilu kat miss v tu masih terasa. Dan mungkin Allah tahu tiada siapa nak jaga saya sebaik mungkin (except my mom la kan), sebab tu Allah izinkan saya beranak secara normal supaya saya boleh jaga diri sendiri dan anak-anak selepas bersalin. 

          Tak dapat nak bayangkan kalau saya bersalin secara ceaser. Mesti saya tensen bila saya nak kena kejutkan suami untuk bantu saya tukar pampers dan buat susu anak-anak (hubby tido mati). Lepas tu hubby saya selalu outstation kerana tuntutan kerja. Kalau saya ceaser, sapa la nak jaga saya kan. Nak stay kampung lama-lama payah pula sebab hubby tak nak jauh ngan saya dan anak (ok...ni tipu sebenarnya hubby tak nak jauh ngan anak dia je lama-lama :) sebab tu saya pantang kat kampung 2 minggu je. Baki tu saya dah stay rumah sendiri. 

          Kalau dah duduk rumah sendiri, takde maknanya nak pantang lah ka...Tengok baju kat bakul berlonggok-longgok mesti nak basuh, pastu mesti nak kena jemur, dah kering nak kena lipat. Kalau lapar, kena masak sendiri sebab office jauh dengan rumah. Tengok rumah berdebu, kena vaccum. Haish... 

          Betul lah Allah tak kan jadikan sesuatu tanpa sebab. Perkara paling kecil atau besar mana pun berlaku mesti ada sebab kan...