Thursday, 29 October 2015

Jodoh, pertemuan, perpisahan, kematian...

          Okeh. Apa saya nak bebel pagi-pagi ni, Hurm...Actually terkesan dengan berita perpisahan dua pasangan suami isteri

          Kes yang pertama - suami ada affair dengan anak dara muda trang tang-tang sampai sanggup bercerai. Memang ler orang kata takdir, tapi on the other side, yang gegirl tu merenyam kenapa. Dalam kes ni, rasanya both salah. Yang laki gatal, yang perempuan merenyam. Saya rasa sedih dan geram sebab that girl macam takde hati perut keh. Kau dah tau dia dah kawin dan ada anak pon yang kau melayan apsal???

          Betul la orang kata isteri diuji ketika susah & tak punya apa-apa. Suami diuji ketika dah senang dan punya segalanya. Saya kan...tak faham dengan lelaki yang masih gatal nak cari lain di kala kau dah ada semuanya. Ada wife cun, bekerja (boleh bantu kau), ada sepasang anak. Patutnya kau concentrate untuk perbaiki hidup dengan keluarga. Masa-masa ni la nak ajar anak-anak dan isteri pasal agama. Jadi imam ketika solat untuk keluarga. Pergi masjid, cari ilmu agama. Ni kau sibuk merenyam. Haish...

          Memang kebanyakkan kes, perempuan juga yang jadi mangsa. Betul orang kata menantu perempuan kalau tak pandai masak, kena canang satu donia. Anak lelaki tak reti jadi imam tak nak plak ditegur (takde kaitan dengan kes ni), just nak highlight kebanyakan kes macam ni yang selalu yang disalahkan dan jadi mangsa adalah perempuan.

          Lagi satu kes kawan lama saya yang tup-tup dengar cerita dia dah bercerai. Padahal masa bercinta dulu bukan main lagi panggil abi, ani (hubby & honey). Yang tu tak sure kenapa, tapi apa2 pun semuanya memang dah tertulis kan...

          Saya cuma mampu berdoa semoga rumahtangga saya sentiasa bahagia sampai Jannah. Amin. Kadang-kadang kita ni alpa dengan apa yang kita ada. Kita rasa benda tu tak kan jadi kat kita, tapi kuasa ALLAH kan. Kita doa yang baik-baik saja untuk kita

Monday, 26 October 2015

Pre-Order Ergobaby Original


Pre-order Ergobaby Original (last date to order 29/10/2015)
Price : RM450
Shipping : RM10
***payment plan up to 3x is provided (yeay...)

pm/sms/whatssap Maz 0195541106 / 012-4359125





About Ergobaby



Award-winning. Comfortable. Functional.

This award-winning design holds your baby in an ergonomic, natural sitting position. The padded waist belt ensures baby's weight is evenly distributed between your hips and shoulders while the adjustable, cushy padded shoulder straps provide you with ultimate comfort. In any color or print, the Ergobaby Original Carrier is the perfect choice as you embark on everyday adventures.
ergonomic baby carrier

Special Features
  • 100% Cotton shell and lining
  • Adjustable padded shoulder straps and waist belt
  • Large storage pocket
  • Adjustable hood
  • Machine washable

Standard Features
  • Comfortable for Parents: Baby’s weight is evenly distributed between the hips and shoulders
  • Ergonomic for Baby: Baby is cradled in a natural sitting position
  • 3 Carry Positions: Front, Back and Hip
  • Baby Weight Range: 7*-45 lb/3.2* – 20 kg (*Newborn with Infant Insert)
  • Stitching: Reinforced at all fabric intersections for extra durability
  • Shoulder Strap Length Range: 24”-44” (61cm-112cm)
  • Waist belt Circumference Range: 26”-55” (66cm-140cm)
  • Shoulder Strap Padding: 1” high density PU foam
  • Large Zippered Storage Pocket
  • Hood
  • Machine washable
  • Designed in the USA

Sunday, 25 October 2015

1st things to buy if my money tree is having fruits

          Huh kalau tetiba ada duit, nak beli semua ni.
         
          Forget Pandora, forget Masdora, forget MK, forget BellaAmara, forget Bokitta. This is my new obsession yaw...

#keepcalmandcarrydamia
#babycarrierrentalservices

Announcement

          Just nak inform if ada yg sms/whatssap saya guna no 0124359125, harap bersabar ya. Charger tab saya rosak, so hari isnin baru nak beli lain.

          Sementara ni guna no 0195541106 dulu so kalau ada yg whatssap guna no 012 tu, mohon whatssap no baru ni jika ada pertanyaan lanjut

          Thanks

Wednesday, 21 October 2015

Ready Stock CuddleMe NeoCarrier 2.0











Ready Stock

CuddleMe NeoCarrier 2.0 
Price: RM199 ONLY
Shipping : RM10 Semenanjung Malaysia
RM15 Sabah & Sarawak

Suitable for 4 months until about 1 year old

pm/sms/whatssap Maz 0124359125 / 0195541106

Bersawang sat

          Alhamdulillah berjaya juga siapkan LNPT & key in markah dalam SPMP. Settle satu keje. Hari ni target nak kemas meja & siapkan FRP. Actually banyak lagi keje sebab tu saya tak sempat nak update blog. So hari ni amik masa sikit untuk bersihkan "sawang".

          Ok nak announce sikit mulai Oktober 2015, saya juga akan mula menjual ssc. Yeay... Mostly pre-order basis coz my modal tak banyak. Kang kalau beli tak laku jenuh saya nak pakai sendiri. Some ssc boleh bayar 2x-4x. Yeay lagi...


          So lepas ni selain from rental, boleh juga order ssc from saya :) Jangan malu k nak sms/whatssap Maz 012-4359125 / 019-5541106. 

          Saya ni sebenarnya tengah menunggu payout satu projek yang saya usahakan 3 tahun lepas. Huhuhu...Entahlah bila nak dapat. Saya sangat berharap dapat bulan ni. Sebab nak settlekan hutang credit card yang ada, then nak potong kad. If ada extra, nak gunakan untuk besarkan business. Chewah...And of coz ler nak menyambar satu Tula wc or Kinderpack

          Ok. Nak kemas meja jap. Have a nice day peeps...
         

Friday, 16 October 2015

Invisible

          Yeah...Suddenly I became invisible...Semua orang buat tak nampak...

Monday, 12 October 2015

Future planning

         
          Alamak...Ada juga mama yang tanya if saya ada jual ssc. Hihihi...Jawapan saya ialah belum lagi. Memang saya teringin nak jual ssc, tapi kekangan modal menyebabkan saya kena fikir panjang sebelum buat keputusan.

          Tapi semalam fikir punya fikir, saya rasa saya nak start as dropship dulu lah. So bulatkan hati try apply kat vendor kot2 ada rezeki. Insya Allah jika diizinkan Allah. Little Damia SSC Rental Services akan jual soft structure carrier from pebagai jenama, nanti saya akan umumkan kat page Little Damia SSC Rental Services & blog.

          Happy Babywearing

Sunday, 11 October 2015

Berangan dulu

          Fuiyo...Tetiba berangan nak salah satu ni

           Kanan -Amelia'a Sundae Swirl
          Kiri - Amelia's Sweet

          Both from Tula wrap conversion. Lawa kan... Haish bila durian nak runtuh ni. Dah 3 tahun aku menunggu

Tuesday, 6 October 2015

Lonely

          Yes lately rasa dipinggirkan oleh semua orang. Dan sesetengahnya adalah orang yg saya care dan saya byk defend tanpa pengetahuan mereka.

          Salah satu perangai saya ialah saya tak kan bercerita tentang mereka pada orang lain, walau apa pun yang mereka buat. Saya tak pandai mengumpat pasal orang yang baik dengan saya.

          Takpelah...Hanya Allah yang tahu, I even fought with others about them. But now, I feel alone...It's ok. I'll survive

         

Monday, 5 October 2015

Bokitta Madness


          Adui...Gatal tangan kan join group whatssap Bokitta. Semangat nak kumpul balik datang meluap-luap pula.

         Sempat juga la kumpul beberapa keping. Menyesal jual dekat 20pcs dulu. Huhuhu...Tak mo jual dah nak simpan dlm almari besi je

Design-design Bokitta. Aku pakai voila maxi & chic

Antara koleksi Bokitta yang masih tersisa
          Aku suka Bokitta sebab :

1.       Tak perlu iron sangat
2.       Mudah, just sarung and ready to go
3.       Husband proof - menutup dada (voila maxi dan chic)    
4.       Babywearing friendly - sebab ia pinless hijab so tak perlu risau anak kena pin

          Err...Rasa macam nak jual bokitta la plak.


Tropika Baby



Bismillah...

Stok baru tropika baby dah sampai...

Senarai Harga :

Best Seller - Baby Herbal Cream 50g RM 39.90
Baby Lavender Soap 50g RM 13.90
Baby Hair & Lavender Oil 30ml RM20
Baby Hair & Rose Oil 100ml RM60
Head ToToe Natural Bubble Wash Lavender 230ml RM49.90
Head ToToe Natural Bubble Wash Rose 230ml RM49.90

Harga tak termasuk pos (Sila tambah RM6 untuk pos)

PENGHANTARAN PERCUMA area Tanjung Malim / Proton City / Taman Sekiah Makmur SAHAJA

Berminat pm/sms/whatssap 
Maz 012-4359125 / 019-5541106





Thursday, 1 October 2015

Baby Carrier for Rental


          Hi mommies...Now you could rent before you buy...

          We know how much an ssc cost, so this rental programme really suit parents who want to buy but not sure weather a brand is ok or not, By renting from us, you could try before buying one.

          Parents who want to travel and couldn't be bothered to bring a stroller and at the same time do not want to spend on new ssc (hey, sometimes a trip only takes 2-3 days. Do you really wanna spend like RM200-400 on a new ssc?

          Or, you just love babywearing (like me...ngeee..) and want to try different brand of ssc that you've never try before

          For price, brand and t&c click HERE




            




Action pic from customer




Tula standard in action. Thanks mama