Sunday, 31 January 2016

My New Obsession

          Cuba teka apa ni? Kalau ada yg kata baju, sah anda bukan seorang hijabista.

          Hihihi...Ni la koleksi Bokitta kesayangan saya. Selepas tambah tolak memang ni je la yg ada (35 pcs). Banyak? Taklah...Ada yg lagi banyak daripada saya

          Masalah saya ialah bila hilang suatu ketagihan, akan ada ketagihan lain. Ni dah lama tak beli ssc, dok pulun Bokitta lak.

          Payment yg dijanjikan from projek lama masih pending. Huh kalau la release, maybe sebahagian kecil akan spend untuk Bokitta kot. Cukup lah carrier yg ada.

          Tapi lately susah pula nak beli Bokitta. Sebab sejak awal Jan 2016, kami diberitahu bahawa all collections are limited, so tak banyak. Bila tak banyak, semua berebut nak beli. Yg sakit hati, bila ada yg saja mark up. Tak baik tau...

           Rindu zaman mula² pakai Bokitta. Siap kena kutuk hokey... Tapi disebabkan confident level saya yang tinggi itu, saya lantakkan je apa org nak kutuk. Indon ke...Siam ke...Janji haku beli tak guna duit kau. Dulu stok sampai seller whatssap lagi. Now seller pon tak menang tangan nak layan.

          Konon nak beralih ke Fareeda & Naelofar la yang menyebabkan saya jual dalam 10-15 pcs gak Bokitta saya. Mostly yang inner ikat. Menyesal gila. Sekarang yang prelove pun dah mahal sampai berkali ganda, yang baru payah nak beli.

          Maybe haku boleh pertimbangkan untuk pakai tudung saji lak. Okeh...tak lawak

Saturday, 30 January 2016

Bokitta For Sale

           Nak jual bokitta macam kat dlm pic ni. Semua item nwt saiz chic. Harga termasuk pos. Berminat pm/sms/whatssap Maz 019-5541106

My Note 2

          Tu dia bersawang dah blog saya. Sejak awal semester hari tu saya sibuk sangat dengan kerja, sebab tu jarang update blog. Padahal azam tahun baru saya salah satunya ialah nak buat entry at least 1/day. Nampaknya tinggal harapan je la...

          Takpelah try dulu tengok macam mana. Insya Allah akan cuba buat entry setiap hari. Blog sendiri so suka hatilah nak citer pasal apa kan.

          Wargh...Saya masih dalam tempoh berkabung sebab Honor 6 saya rosak. Sayang sangat dalam banyak² hp middle class yg saya pakai, Honor 6 is the best setakat ni. 2nd falls to S11. Serius kalau uols cari hp, cuba Honor 7, sure uols puas hati.

          Dengan berat hati terpaksa merelakan diri beralih from Honor to Xiomi. Sebab tak dak duit nak beli Honor 7. Belum ada chenta mati setakat ni dengan Red Mi Note 2 ni, except screen yg besar sesuai untuk tangan I yg gedabak ni. Jadilah kan nak beli Samsung Note 5 boleh botak...

Redmi Note 2 Key Features :
 - 5.5" IPS display of 1080p resolution;   
   401ppi
- MediaTek MT6795 Helio X10 chipset;
  octa-core 2.0 GHz Cortex-A53 (16GB
  model) or octa-core 2.2 GHz Cortex-A53
  (32GB model); PowerVR G6200 (Rogue)
  GPU; 2GB of RAM
- 13MP main camera with LED flash,
  phase detection autofocus
- 1080p video capture at 30fps
- 5MP front-facing camera, 720p at 30fps
  video recording
- MIUI v.7 based on Android 5.0.1 Lollipop
  or MIUI v.6 on Android 5.0.1 Lollipop (market dependent)
- 16GB or 32GB of built-in storage;
  microSD expansion up to 32GB
- 4G LTE Cat.4 (150Mbps); Dual SIM; Wi-Fi
  a/b/g/n/ac; Bluetooth 4.0; microUSB 2.0
  (OTG); GPS with A-GPS, GLONASS and     Beidou; FM radio
- IR portDual-microphone active noise
  canceling
- Competitive price
- 3,060mAh removable battery, fast
  charging
Main Disadvantages :
- No screen protection officially quoted
- No MIUI 7 at launch
- No NFC

          Pd harga RM798, rasanya dah ok sgt kot performance dia. Tapi rasanya hp ni tak sesuai untuk heavy user. Kalau uols kaki gaming and internet surfing, memang tak sesuai sebab bateri dia cepat habis. Saya pakai ni mmg utk call/sms/WhatsApp then utk fb dan internet sikit². Games semua dalam Z1.

          Wargh...Tensen macam mana nak masuk COC nih...

Friday, 15 January 2016

Wednesday, 6 January 2016

Please contact this number

           Assalam and hi mama. Please use this number to contact me 0195541106. Hp satu lagi masuk workshop. Hahaha...

          Ada mama yg rent Tula Toddler from me please contact me ASAP ya. Thanks mama...

Tuesday, 5 January 2016

Sorry for no updates

          Update (01/03/2016) for full listing 


          Ceh...Macam ada je yang baca blog saya kan. Sebenarnya saya cuti almost 2 minggu, tu yang malas nak update, memang cuti betul-betul cuti kat Penang

          Oklah. Nak habaq Little Damia akan start beroperasi kembali starting this week. Jangan lupa like page saya Little Damia SSC Rental Services
STANDARD SIZE

STANDARD SIZE

TODDLER SIZE

SPECIAL - TODDLES SIZE WCSSC

pm/sms/whatssap Maz 012-4359125 / 019-5541106