Sunday, 31 July 2016

Milkbooster Cookies 12 Ounces are restocking now!!!

Happy Weekend mommies

          Insya Allah stock Milkbooster Cookies 12 Ounces akan sampai esok atau lusa. Mommies yg nak boleh pm/sms/whatssap Maz 019-5541106 untuk booking.


=============
KEISTIMEWAAN 12 OUNCES MILKBOOSTER COOKIES NI?
=============
Formula breastfeeding yg "ajaib" ini telah ditemukan, yang membuatkn susu BERTAMBAH DALAM MASA 5 JAM dan juga tingkatkn lagi kualiti susu ibu disamping susu bertambah LEBIH PEKAT.

KEPAKARAN SELAMA 3 tahun, dan hasil R&D yg dibuat, biskut Twelve Ounces ini telah membantu 18,654 Ibu2 di Malaysia dan Brunei untuk melengkapkan penyusuan sehingga 2 tahun dengan mudah dan selamat.

Ia juga akan menambah "BONDING" antara ibu & baby, kerana ibu akan lebih rasa confident dan tenang untuk menyusu, dan anak pula mendapat susu yg secukupnya.

100% NATURAL DARI BAHAN ASLI. BEBAS daripada sebarang bahan2 kimia, sintetik dan pengawet.

Selamat di makan semasa PANTANG tau!

G6PD deficiency pun boleh makan!

=================
MACAMANA COOKIES TWELVE OUNCES NI BOLEH BOOST SUSU?
=================

Sbb dalam cookies ni ada "galactagoges", bahan yang menggalakkan laktasi dalam badan manusia.
Ia ada didalam bahan semulajadi, seperti Flaxseed, Oats dan Habbatus Saudha seperti yg ada dalam cookies ini.

1) OATS-Ada beta glucan yg dan iron yang sgt tinggi. Iron akan bantu tingkatkan supply susu anda.Oats juga adalah "comfort food", dimana ibu2 rasa tenang dan relax, ia mmbantu untuk renjiskan hormon "Oxytocin" dan menggalakkan proses laktasi secara efficient.

2) FLAXSEEDS-Ada kandungan folate and lemak yg sihat.Ia slalu bertindak menambah kandungan nutrient di dalam susu dan menjadi lebih pekat.

3) HABBATUS SAUDHA-Mengandungi fatty acid, proteins, karbohidrat, vitamins dan mineral.

4) VIRGIN COCONUT OIL-Kajian menunjukkan, ibu2 yang mengambil "virgin coconut oil" dalam diet seharian akan tingkatkn kandungan "lauric & capric acids" dalam susu badan mereka. Ini akan kuatkan immune system and daya melawan bacteria2 dlm badan disamping menguatkan perkembangan tulang dan otak baby.

SEMUA BAHAN2 INI TERKANDUNG DALAM TWELVE OUNCES MILKBOOSTER COOKIES INI!
==========================
NAK INFO MILKBOOSTER TWELVE OUNCES NI?
==========================

Hubungi :
Maz (Self Pick Up Slim River/Behrang/Tanjong Malim) +6019-5541106

Sebulan (4 jars) dgn harga RM 150.
Satu jar seminggu RM 39 sahaja

Friday, 29 July 2016

My Secret Weapon




         
Adoi...Lepas raya berat saya naik 4 kg ye...Bukan kecik anak tu. Padan muka sapa suruh makan tak agak² kan.

          Hancur harapan nak nampak slim melim time raya. Stress betul siap kena tetas dart baju tau. Benci... Apa lagi lepas raya terus buat back up plan.

          Terus start program slimmingku. Ok target kali ni nak inch loss instead if berat. Maksudnya nak nampak badan tu langsing takde la nampak lemak² yg lebih tu. Tapi satu-satunya cara is by exercise la kan. So now tiap2 mlm sy akan spend dlm 30 min untuk kayuh basikal.

          At the same time sy consume teatox by Medina Desire dan Vitalluz Powder untuk detox. Jenuh juga makan produk detox ni. Tapi best sebab kalau makan banyak, banyak la yang dia buang. Kalau x makan takde membuang. Setakat ni berat yang naik dah turun ke berat asal. Alhamdulillah. Tapi saya ada target nak turunkan another 5 kg. Lepas consume both produk dan berbasikal memang badan ada nampak penyusutan terutamanya kat hips.

Vitalluz Powder
Teatox Medina Desire
          Hips saya 40", tapi seminggu sy minum teatox, vitalluz powder dan berbasikal hips saya dah tinggal 39.5". Bestkan? Dan memang hips ada nampak a bit kecil. Paha belum turun lagi..

          Sementara nak langsing, saya pon dengan gatalnya order shapewear ni :



Slim Cognito® Open-Bust Mid-Thigh Bodysuit


Power Slimmed Mid-Thigh Body Shaper

          Leonisa tu dapat free Smoothing Caffeine Cream. Ni info ye pasal both shapewear :

Spanx Slim Cognito® Open-Bust Mid-Thigh Bodysuit

The Spanx Difference 
See yourself in a different light with this ultra-popular, super versatile piece—the open-bust bodysuit! We made this shaper by combining luxurious yarns and satin accents to sculpt the silhouette. Shine on in this style, perfect for starlets on the red carpet and real women alike!

Slimming Level
SCULPT

How to Wear It 
Wear this bodysuit under low-cut fitted dresses for a slim, streamlined silhouette.
Tech It Out 
  • Seamless design with knit-in compression zones target the pooch & level love handles
  • Open-bust design—wear your own bra!
  • Satin accents lift the bust, slim the sides and offer a wow-worthy look!
  • Sleek yarns won’t cling and offer all-around figure-firming
  • Release zones in back form butt pockets to keep the rear perky & prevent uni-butt
  • Cotton double gusset for ease when nature calls
  • Imported
  • Body: 82% Nylon, 18% Spandex/Elastane. Satin: 92% Nylon, 8% Spandex/Elastane.

Leonisa Power Slimmed Mid-Thigh Body Shaper

Ever wonder how celebrities do it? Here is one of their secrets to looking red carpet fabulous! This shaper reduces your figure, and maintains a firm body at all times. It offers good coverage -controlling and reducing the waist, back, thighs and entire tummy. Its materials offer perfect fit and softness on the skin, allowing it to breathe so you feel fresh and comfortable. This shaper gives you the perfect shape, it has special cuts and seams specialized to enhance your curves the right way. It is ideal to wear post-surgical, during the process of losing weight or to amp up your body at any moment!
  • Reduces the waist and entire abdomen, sides, and back
  • Shapes the hips and rear giving your body an extra boost
  • Special cuts & seams enhance and refine the shape of your rear
  • Designed for excellent back support, provides good coverage to smooth bulges
  • Double-layered: Smooth DuraFit™ fabric + PowerSlim™, a material with high resistance and durability that reduces your body
  • Inner layer in DuraFit™, a smooth elastic fabric that offers freshness and comfort throughout the day
  • Open-bust allows you to wear with your most preferred bras
  • Ultra-flat front zipper closure with 3 inner hooks to help close shaper
  • Super comfy adjustable, convertible straps that adjust perfectly to you
  • Open gusset for your comfort
  • Wear post-surgical, post-partum, during the process of losing weight or for a night on the town
  • Fabric Content: 85% Polyamide, 15% Elastane

Tuesday, 19 July 2016

Homemade Balm by Mama Homemade

          Masa raya tu kan, sy kena alahan. Asyik bersin2 je then hidung berair je. Stress tau sbb susah nak raya. Memang sejak dua tiga menjak ni, saya selalu bersin-bersin. Kalau sejuk sikit je or tempat yang ada habuk2 memang asyik menyembur je. Tido malam pun kadang-kadang hidung tersumbat.

          Pastu kan ntah macam mana la ternampak pasal essential oil. Tapi harga satu brand ni leh tahan mahal. Hahaha (dasar cheapskate). Tetiba terjumpa fb Mama Homemade. Bila scroll punya scroll terjumpa la sinus balm ni.

Sinus Balm


          Tetiba excited pula nak cuba. So saya pon scroll la lagi. Memang menarik lah banyak sangat pilihan homemade balm kat sini. Tapi saya beli 4 jenis je iaitu Easy Sleep Balm, Vapor Balm, Headache & Migraine Balm dan Sinus Relief Oil Blend. Setakat ni baru guna Sinus Relief tu. Bau dia sangat best dan membantu bila hidung gatal-gatal. Selalu guna Vicks Inhaler je. Yang ni lagi bagus kot sebab semua bahan dia natural je...


Sinus Relief Oil Blend

          If uols minat boleh contact sis Azie ni. Ada banyak tau. Pilih je mana nak. Ni antara yang ada. Apa-apa boleh tengok sendiri kat sanalah...Yg oil tu bukan essential oil ya tapi oil blend sebab tu murah

             

                        
Displaying IMG_20160715_110950.jpg

Displaying IMG_20160715_110950.jpg