Tuesday, 31 January 2017

Get a life

Kikiki....Saya baru tau ada sorang hamba Allah ni (maybe ada 2-3 orang gak) rupanya suka baca blog saya just to find something to talk about

Kisah sangat pasal apa yang saya tulis. Kikiki rileks lah beb. Apa yg saya tulis kat blog saya tu hak sayalah. Dan saya tak mention nama so x payahlah beria sgt stalk life saya

Rupanya ada juga insan² yg kagum ngan saya. Life biasa² pun ada juga yg kagum ye. Baca sebab nak umpat². Bagus² silalah derma pahala sebab saya ni banyak dosa. Ada yang nak derma pahala kat saya ni, memang saya alu-alukan sangatlah...

Dah la fitnah saya, pastu dok lah tabur cerita kat orang pasal saya. Sampai life dalam blog pun nak skodeng. Hai lah. Ingatkan baca gitu² je. Rupanya memang pembaca tegar. Kikikk. Kan dah kantoi...

Umur dah makin banyak. Bawalah² insaf kak. Patut makin matang ni makin macam budak². Ha ni tengah baca lah tu kan. Ghentikan ler kak. Takde faedah pon baca blog merapu ni.

Saya ingat life saya biasa² je rupanya ada gak ye yg kagum. Nampak sgt life korang tak best. Sebab tu la orang selalu cakap kita ni hati kena bersih, baru la kita happy. Orang pun happy ngan kita. Kalau hati busuk tu yang asyik nak cari salah orang, stalk blog orang...Eh bawa2 lah gi solat taubat nun. Sian aku tengok orang² gini

posted from Bloggeroid

Monday, 30 January 2017

Review Cookies by Hanis Zalikha



@Regrann_App from @haniszalikha - Breastfeeding mommies, you might wanna read this:
.
"Bayangkan kalau kunyah2 je susu dah banyak lagi sejam dua...? Eh eh..first time jumpa milkbooster sedap...rasa "cheating" je bila makan.Hew hew..Suka bila ada Habbatus Saudha dlm neh..
.
Cookies "nyum nyum" ni slalu ade dlm handbag. Kat ofis tetibe down takde susu, ni la penyelamat. Dah, takyah pikir sgt bahaya ke tak kat baby..bahan2 die jamin baby tak panas...
.
"Mazlina Mat Rabi - #regrann

whatssap 019-5541106 for more info

Promotion period:
19th January - 2nd February 2017

Retail price before discount:
West Malaysia:

1jar RM39
4jars RM156

HARGA DISKAUN 4 JARS RM145 SAJA
posted from Bloggeroid

Sunday, 29 January 2017

We are going bigger, Insya Allah

Tgh iron baju ni tetiba dapat ilham launch online shop yg ke - 2 utk tudung Kekaboo, satu jenama pakaian & satu jenama produk kecantikan.

Permudahkanlah urusan kami Ya Allah.

kalau jadi launch, confirm ada giveaway hadiah Swarovski 😉

posted from Bloggeroid

My first flatlay

Wah...best rupanya ek buat flatlay ni. Bila bermain dengan idea and limited item buat otak bekerja keras menjana idea demi sebuah pic yg cun.

This is my 1st flatlay. Hehehe pasni more to come. Jangan meluat ek (mcm ada yg baca je blog aku ni).

Haters yg dok skodeng mohon mereput ye...


posted from Bloggeroid

Friday, 27 January 2017

Abundance of joy


  
Kawan² dekat & kawan² fb serta ig saya memang dah tahu tentang demam Swarovski yang saya alami sekarang. Blame it on Warda 😅. Saya tak tengok pun cerita Suri Hati Mr. Pilot (not even an episode), tapi hebat penangan Warda ni sampai saya pun kena.

Memang saya tengah posa Bokitta, posa baju dan posa segala²nya. Hanya beli utk anak² saja. Saya juga bekerja keras nak cecah sale 5K sebulan (belum tercapai lagi, doakan saya ye)

Last month kawan saya ke UK utk honeymoon. Kikiki apa lagi kebetulan jam tu ada sale. Dia tanya nak beli tak? Mula² tak nak then dia kata "takpe depo half je bebila ada duit ko byr la sikit²". Ok part byr sikit² tu gue suka bangat okeh

And after 3 weeks, sampailah jam ni semalam. Nama ic dia Swarovski Lovely Crystals Light Gold Tone Watch. Lawa kan...

Lovely Crystals Light Gold Tone
Warna dia sesuai kat kulit yg tak berapa nak cerah ni


And then ada this Stardust Exclusive Edition. Sebenarnya nak beli yg set ada single+double je, tapi jumpa plak seg ni. Apa lagi...


Combination of Silver, Rose Gold & Gold

Warna² neutral je sebab senang nak match 

   

Ok I am now officially retired from Swarovski world k. Jangan hasut saya lagi 😂

My personal collection of Swarovski






posted from Bloggeroid

Wednesday, 25 January 2017

CNY Sale for Milk Booster Cookies 12 Ounces





Sale masih berjalan
Time ni la nak restock 4 jars tau. Hanis Zalikha dah review, dah masuk majalah Pa & Ma Jan 2017. Dah ramai yg merasai faedah cookies ni so mommies tunggu apa lagi

whatssap 019-5541106
whatssap 019-5541106 
whatssap 019-5541106 


Mercury Emergency!!!

          Tanggal 24/01/2017 adalah tarikh keramat. Saya akan ingat sangat tarikh ni sebab ada dua peristiwa penting. The 1st is audit lah kan. Yg ke - dua adalah kecemasan merkuri. Kikiki...Cemas campur kelakar.

          Kisahnya tengah student buat lab, tetiba merkuri daripada termometer meleleh. Apa lagi kelam kabutlah kan semua pakat panik. How to handle merkuri? Ok nak habaq 1st sekali jangan panik, then evacuate. Lepas tu call bomba ye. Jangan gatal2 nak lap ke...nak ambik buang dlm tong sampah ke. NO..NO..NO.

          Masa bomba datang, semua student & pensyarah terlibat kena datang balik. Huhuhu...Kami pulak dah suruh budak balik. Apa lagi semua gelabah call and wa student suruh datang bersama apa yg diaorg pakai masa lab. Sementara tunggu student datang, Encik Bomba request :

- Clorox
- Belerang
- Lampu suluh (lampu kuning)
- Plastik hitam (sampah)

          Ingat list ni k kalau uols ada bekerja dengan termometer merkuri. Clorox utk cuci pakaian dan anggota badan yg terdedah (tak pasti la diaorg campur tak ngan air, tapi clorox ni masuk bekas penyembur tu pastu sembur atas bawah). Belerang pula utk ditabur kat tempat merkuri tu so that belerang dapat absorb merkuri. Pastu Encik Bomba handle (time ni tak sempat tengok). Lampu suluh sebab nak tengok jika ada partikel kat udara (erm...something like that la penjelasan dia. Tak sure masa ni kalut ngan student). Plastik hitam untuk buang benda2 yang terdedah pada merkuri tadi. Dan kalau uols kena drive balik sebab nak salin baju plastik hitam ni boleh buat alas k...

          Ok lepas semua siap, bermulalah proses mandi air paip bomba.

pic senyum sebelum mandi

sejurus sebelum kena sembur

selepas mandi. sejuk yang amat

happy plak budak2 ni korang tau tak air tu sejuk gila

ni pic happy2 sebelum kejadian 
          Tapi memang kejadian ni banyak bagi pengajaran sebenarnya.

   

1. Kemalangan tak berbau (so kena extra hati2)

2. Sediakan payung sebelum hujan (clorox, lampu suluh, plastik hitam, belerang are a must kalau termometer merkuri ada)

3. Jangan berani2 nak handle merkuri kang ada yang jadi mutant. Serahkan pada Abam Bomba k. Simpan no telefon bomba berdekatan

4. Jangan tinggalkan tempat pengasingan. Sebab tak mo possibilities bawa merkuri tu ke tempat lain. Tinggalkan tempat kejadian dan mangsa kejadian kena berkumpul kat satu tempat lain.
       

          Ok...And after semua selesai saya memandu selama 10 minit dalam kesejukan aircond + hujan


Wednesday, 18 January 2017

Hanis Zalikha & 12 Ounces

Ha...Suprise!!!

Tengok betul² ig sapa tu. Hanis Zalikha la. Dia pon makan cookies ni. So mommies apa lagi... meh whatssap saya 019-5541106

Plus esok sale beli 4 jars dpt diskaun RM5

WhatsApp 019-5541106
WhatsApp 019-5541106
WhatsApp 019-5541106

#12ouncesreview #milkbooterreview #agensah #12ouncesofficialagent
#milkboostercookies #lactationcookies
#milkboostermurah #milkboostermurah2
#milkboostercookiesmalaysia #12ounces
#12ouncesmilkbooster #milkboostercookies


posted from Bloggeroid

Jualan CNY 2017 Milk Booster Cookies 12 Ounces


Sale! Sale! Sale! 19th January - 2nd February 2017

Wah sale lagi. Untung la mommies. Now is the time utk beli 4 jars terus. Sebab sy bg diskaun RM5 tau utk pembelian antara 19th January - 2nd February 2017

whatssap 019-5541106

Retail price before discount:

West Malaysia:

1jar RM39
4jars RM150

After Discount !!!
4jars RM145 only
(harga tidak termasuk pos)

Self Pick Up :
Behrang (depan Politeknik) & Proton City

COD can be arranged with minimum charge RM5
Slim River, Behrang & Tanjong Malim

Monday, 16 January 2017

Lintas Langsung

Morning...

          Tu dia blog kembali bersawang. Pergh lamanya tak update. Actually tak tau nak update pasal apa. Busy pun ye juga dengan anak2, kelas, audit...Qai dan masuk sekolah. Kami hantar Tabika Kemas je. Murah (kedekut mak). Eh...Sebenarnya memang nak hantar Tabika Kemas je bagi dia belajar untuk setahun ni. Kalau nak hantar tadika berbayar tunggu dia dah 6 tahun baru berbaloi kot. Skang ni nak bagi dia belajar berkawan dan main2 je

          Ok ramai yang whatssap tanya pasal business rental ssc masih ada or tak? Aah masih ada. Just whatssap 019-5541106 je utk maklumat lanjut. Milk Booster Cookies pon ada jual. Just whatssap je k. Nak sembang2 pasal ssc pon boleh takde masalah...

Saturday, 7 January 2017

Stock cookies dah sampai

Yay...Milk Booster Cookies 12 Ounces dah restock 👏👏👏

Whatssap 019-554116 utk order. All 3 flavours are available - choc chip, strawberry milkshake and less sweet

Harga:
1 jar RM39
4 jars RM150 ONLY (normal price RM156)

#agensah #12ouncesofficialagent
#milkboostercookies #lactationcookies
#milkboostermurah #milkboostermurah2
#milkboostercookiesmalaysia #12ounces
#12ouncesmilkbooster #milkboostercookies12ounces
#12ouncesmilkboostercookies



posted from Bloggeroid