Wednesday, 22 March 2017

TIPS ELAK MEROYAN DALAM.PANTANG



TIPS ELAK MEROYAN DALAM PANTANG

1. Bersedia Fizikal & Mental
✅Banyakkan membaca tips, panduan melalui buku ataupun internet mengenai persediaan ketika bersalin dan semasa berpantang

2. Rehat Yang Secukupnya
✅Jangan buat kerja - kerja yang meletihkan badan. Rehat yang cukup akan membantu badan pulih dengan lebih cepat

3. Bantuan Daripada Suami / Orang Terdekat
✅Mohon bantuan suami untuk bersama-sama menguruskan anak kecil. Atau suami boleh membantu menguruskan rumah dan anak2 yang lain. Jika suami tinggal berjauhan, ambil pembantu rumah atau ajak ibu/saudara terdekat yang berkelapangan untuk menemani kita

4. Elakkan Sifat Terlalu Inginkan Kesempurnaan
✅Jika tidak sempat menguruskan urusan lain seperti kemas rumah, jangan stress. Biarkan sehingga ada bantuan daripada suami atau orang lain.

5. Banyakkan berzikir
✅Habiskan masa lapang dengan berzikir. Mudah2an Allah mengurniakan kelapangan serta kemudahan kepada kita. Bagi yang bukan beragama Islam, bolehlah bertafakur untuk melapangkan fikiran

6. Amalkan Diet Seimbang
✅Ambil makanan yang seimbang supaya badan bertenaga dan tidak mudah letih. Apabila badan sihat, emosi juga akan stabil. Dengan diet yang betul, susu badan juga akan bertambah & berkualiti jadi bayi kurang meragam.

===========================
Untuk boost supply, boleh cuba pelbagai jenis milk booster di pasaran. Milk booster dapat membantu anda boost supply supaya bayi anda kenyang, cukup tidur dan tidak meragam
============================
"Rakan Ibu Menyusu"
Milk Booster Cookies 12 Ounces

Harga :
1 jar RM39
4 jars RM156

OFFER HEBAT SEKARANG !!!
Beli 4 jars dapat :
➡ DISKAUN RM6
➡ LIMITED EDITION fridge magnet 12 Ounces
➡ PERCUMA E - book Asiah Maharam "TIPS CARA MAKAN JADI SUSU BUKAN LEMAK"

Berminat ? hatssap 019-5541106 atau klik http://mazlinamr.wasap.my

#12ouncesreview #milkboosterreview #agensah12ounces #12ouncesofficialagent
#milkboostercookies #lactationcookies
#milkboostermurah #milkboostermurah2
#milkboostercookiesmalaysia #12ounces
#12ouncesmilkbooster
posted from Bloggeroid

Monday, 20 March 2017

Our New Page Premium Cosmetics by Maz

Maz ni kan apa aje yang dia tak jual. Kih3x...

Lately sapa yang baik dengan saya mesti tau sawan saya kat Swarovski & Bokitta dah habis. Sekarang tengah gila make up products. Ntahlah kenapa suka sangat nak conteng2 muka skang ni (ke aku mengandung ek)

So alang2 nak pakai tu, mana yang best meh kita jual ye. So start March 2017 saya akan mula jual produk Meiko Original from Japan (saya x pakai fake make up/beauty product/ssc). Benda lain ok nak fake 😓

And saya tengah gila Colourpop punya lip products. Kikiki...So saya amik lah pre-order ye. Insya Allah harga saya antara yang termurah. Sebab target nak lawa sama-sama keh. Untung x byk takpelah (jangan rugi sudah. kikiki)




Okeh. Mohon uols like page baru saya ye Premium Cosmetics by Maz

Pre - Order Original Colourpop Mini Kit



Hurry... Sy tgh buka pre-order ni ye..Boleh depo RM50 & baki bila brg sampai Malaysia

Ada 6 Mini Kit ye. RM100/kit kecuali Hello Kitty Puroland just RM90

pm/whatssap 019-5541106 or just klik http://mazlinamr.wasap.my



posted from Bloggeroid

Monday, 13 March 2017

Tips - 6 Cara Menyimpan Susu Ibu


Tips - 6 Cara Menyimpan Susu Ibu

1. IKUT KUANTITI YANG DIAMBIL OLEH BAYI
Simpan susu dalam jumlah yang diambil oleh bayi pada setiap kali penyusuan. Ini akan mengelakkan pembaziran & memudahkan ibu

2. LABEL DENGAN BETUL
Label setiap bekas dengan tarikh, masa & jumlah perahan. Sticker & marker yang murah-murah boleh didapati dengan banyaknya dari kedai alat-alat tulis

3. SEDIAKAN RUANG
Jika susu dibekukan, tinggalkan sedikit ruang di dalam bekas untuk susu mengembang

4. JANGAN CAMPUR
Jangan sesekali mencampurkan susu yang baru diperah ke dalam perahan susu yang baru disimpan.

5. FREEZER PALING SEJUK
Sentiasa simpan susu di dalam peti sejuk atau di bahagian dingin beku (bukan di bahagian pintu, tetapi di sebelah dalam). Tidak perlu beli peti sejuk baru. Kemaskan, bersihkan & sediakan ruang untuk simpan susu

6. GUNA SEKALI SAHAJA
Jika susu tidak habis digunakan, jangan simpan kembali sebaliknya dibuang kerana ditakuti susu telah dicemari bakteria semasa defrost
__________________________________________________

"Rakan Ibu Menyusu"
Milk Booster Cookies 12 Ounces

Harga :
1 jar RM39
4 jars RM156

OFFER HEBAT SEKARANG
Beli 4 jars dapat :
 diskaun RM6
 limited edition fridge magnet 12 Ounces
 e - book Asiah Maharam "TIPS CARA MAKAN JADI SUSU BUKAN LEMAK"
Berminat ? klik je link http://mazlinamr.wasap.my/

#12ouncesreview #milkboosterreview#agensah12ounces #12ouncesofficialagent
#milkboostercookies #lactationcookies
#milkboostermurah #milkboostermurah2
#milkboostercookiesmalaysia #12ounces
#12ouncesmilkbooster

Saturday, 11 March 2017

Free E - Book daripada Asiah Maharam "CARA MAKAN JADI SUSU, BUKAN LEMAK"

Buy 4 jars Milk Booster Cookies 12 Ounces & dapatkan e - book daripada Asiah Maharam "CARA MAKAN JADI SUSU, BUKAN LEMAK"

Nak e - book percuma ?

dm/whatssap 019-5541106
dm/whatssap 019-5541106
dm/whatssap 019-5541106



TAHUKAH MAMA ?

Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) menyarankan penyusuan susu hanya dieksklusifkan bagi bayi yang berumur 6 bulan pertama kelahirannya. Ini bemaksud tiada sebarang pemberian makanan tambahan kepada bayi baru lahir sehingga ia mencapai umur 6 bulan selepas kelahiran. Pemberian makanan pejal, susu formula, susu skim, susu segar dari haiwan malahan air mineral dan air minuman pun sudah cukup menyebabkan bayi akan mengalami masalah tumbesaran, masalah komplikasi penyakit dan tanda kemerahan/ alergi boleh berlaku

Selepas umur bayi melebihi 6 bulan, barulah makanan tambahan seperti bubur formula, susu skim, air minuman diberikan sebagai tambahan terhadap penyusuan terus susu ibu sehingga umur bayi sampai kepada 2 tahun. Namun keadaan berlarutan bagi susuan sehingga 2 tahun adalah bergantung kepada kehendak ibu dan bayi
posted from Bloggeroid

Promo Cuti Sekolah Untuk Sewa Baby Carrier



Tiap2 kali cuti kami buat promo ssc rental kan. Ok kali ni nak buat gak ye. For more info boleh pm/whatssap 019-5541106 or klik http://mazlinamr.wasap.my

#keepcalmandcarrydamia
#babycarrier #babycarrierrentalservices
#sewababycarrier #sewassc #sscrental #softstructuredcarrierrental
#ergonomicbabycarriers
#softstructuredcarrier
#softstructurecarriermalaysia

posted from Bloggeroid

Wednesday, 1 March 2017

Testimoni!!!

Lama tak update blog kan. Ok mommies jom tgk testimoni ni. Ready stock now ye jom order. Whatssap 019-5541106





Self pick up Proton City. COD area Slim River/Behrang/Tg Malim (tnc applies)
posted from Bloggeroid

Testimoni Customer 12 Ounces





Belanja testimoni sket. If mommies ada problem with bf, pm/whatssap 019-5541106 Insya Allah Maz cuba bantu guide utk cuba Milk Booster Cookies 12 Ounces.

1 jar RM39
4 jars RM150 ONLY (Self pick up Proton City/Behrang depan Politeknik)

Maz tunggu ye 😘😘😘

#12ouncesreview #milkboosterreview #agensah12ounces #12ouncesofficialagent
#milkboostercookies #lactationcookies
#milkboostermurah #milkboostermurah2
#milkboostercookiesmalaysia #12ounces
#12ouncesmilkbooster
posted from Bloggeroid