Wednesday, 31 May 2017

LAUNCHING FORMULA TERBARU MILKBOOSTER COOKIES TWELVE OUNCES!





1 HARI LAGI UNTUK LAUNCHING FORMULA TERBARU MILKBOOSTER COOKIES TWELVE OUNCES! 

Dear super mommies. Tinggal satu hari je lagi untuk kami lancarkan formula terbaru milkbooster cookies untuk mommies semua! 

Mesti mommies semua dah tak sabar kan? Packaging baru, keberkesanan dua kali ganda, flavor baru, semuanya baru! 

Tunggu post daripada kami esok tau! Selamat berpuasa! 

#twelveounces #imakemilk #milkbooster #milkboostermalaysia #milkboostermurah #milkboostermurahmalaysia #breastfeeding #breastfeedingmama #breastfeedingmom

Tuesday, 30 May 2017

SSC Rental Raya Promotion



Ada mommies :

         * Nak travel raya ni (beraya, balik kampung dgn train/flight)?
         * Tak nak buang duit buang duit beli ssc baru?
         * Malas nak bawa stroller?


No worries. Kami ada

Kami menawarkan perkhidmatan sewa baby carrier atau lebih dikenali sebagai soft structure carrier. Pelbagai saiz daripada umur 3 bulan sehingga 36 bulan. Mudah...Hanya bayar deposit dan tunggu ssc dipos kepada anda

PROMO RAYA dah start ye...If nak book ssc cepat2 wa http://mazlinamr.wasap.my/

#keepcalmandcarrydamia #babycarrier #babycarrierrentalservices #sewababycarrier #sewassc #sscrental #softstructuredcarrierrental #ergonomicbabycarriers #softstructuredcarrier
#softstructurecarriermalaysia

Friday, 26 May 2017

Terlajak ilmu marketing

Uols kan pernah pergi kursus keusahawana tak yg ajar teknik close sales? Ha...Saya syak seller produk ni tersilap pilih sifu kot. Kisahnya saya berminat dengan satu iklan ni. So saya pun komen "pm" kat post, sebab takde info pasal produk and harga. And 1-2 hari kemudian seller pon whatssap saya. Beginilah kisahnya :












          Serius? Kalau lah ko gi kursus coach suruh buat gini, memang membazirlah. Ni memang close sales betul. Tutup terus sale sebab saya ni daripada berminat terus jadi tak minat. 

          As seller kita kena tau la buyer kita ada banyak peringkat. Ada orang bukan tak de duit (hehehe nak highlight iols berduit) tapi keperluan dia lain. Macam ni...korang ingat aku terdesak sangat ke nak kurus, byk lagi alternatif kat market kot. Kadang2 tak semua teknik tu sesuai nak apply, kena la ikut kesesuaian. Saya jenis kalau tak tau sangat baru nak tanya banyak2...Kalau dah tau apa benda, saya jenis "kalau nak pm, kalau tak nak sudah" ha,...gitu. So kes ni sebab tak tau, but I always prefer nak tahu harga dia senang nak bajet

          Uols jangan wat gini tau kalau business habis orang lari

Tuesday, 23 May 2017

Sayang ke tak?

Iols tengah buat jualan oldies Bokitta yg hot² tu. Tapi maaf harga tak berapa kasih sayang sbb mostly beli pun harga mampus milik

Ada ramai tanya saya "tak sayang ke koleksi² oldies tu". Ye memang sayang kalau ikut hati x mo jual. Serius. Godly, Nitely Florita, Azrak, semua sejak 2014 ku simpan

Classy pula hasil mengepau kawan. Kikiki. Tapi sebenarnya saya tengah cuba kurangkan obsesi Bokitta saya ni. Nak obsesi menyimpan plak. Boleh tak?

Kalau jual stok2 suam or tak hot, memang tak berenti juga jawabnya. Saya rasa cara saya nak stop - jual oldies yg paling saya sayang. Baru lah semangat nak jual yang lain

Actually tak berapa nak jual juga ni. Tapi tengoklah rezeki saya ada tak jodoh lg dengan Bokitta

Monday, 22 May 2017

Bokitta Hot & Spicy for Sale




1. Nitely Florita Chic RM650 (ada pulls, boleh repair)

2. Boomeli VM680 good condition

3. Aqua Art VM RM650 (ada pull boleh repair)

4 Azrak Chic RM350 good condition

5. Goldy VM with pom pom RM350 (ada pull boleh hantar repair)

T&C
.
1. Fast payment preferred. Boleh book dgn half deposit, lg half byr time gaji. Depo burn kalau backout or mia
.
2. No refund. Item yg ada pull, sy akan hantar utk repair & kos ditanggung oleh sy. Kemudia akan dipos oleh orang yg repair pd buyer
.
3. Please expect item as preloved bukan new ye
.
pm/wa http://mazlinamr.wasap.my
.
No fussy and backout buyer ye
.
#bokittalovers #prelovedbokitta #bokittasale #sayajualbokittapreloved #bokittamurah #bokittapreloved
#sayajualprelovedbokitta #prelovedbokittamalaysia #prelovedbokittahijab #bokittaforsale #preluvbokitta #bokittapreluved


Wednesday, 17 May 2017

HP apa yang best?

          Sejak zaman smartphone ni, asal 2 tahun mulalah kena tukar hp. Cis dulu pakai phone Nokia 5 tahun pon takde masalah kan. Teringat member saya cerita dulu pakai Nokia 3210 letak dalam poket jatuh masa naik motor. Dia patah balik amik. On balik ok je. Skang pakai Samsung, jatuh dengan screen pecah, sound pecah...repair mau makan RM400 - RM500

          Last beli hp lepas bersalin Yayah. Hp pun dah hidup segan mati x mau. So dalam kepala ku ada dua model je ni

Redmi Note 4 RM899 - RM999

VIVO 5 RM1199

          Serius nampak antara dua ni je yang menarik perhatian skang. Yelah iPhone bukan level aku nak pakai. Samsung Note pun. Sejak ada anak 3 kedekut gila nak spend untuk gajet. Kikiki...Dulu kalau nak beli je, terus beli

          Kalau korang, nak beli yang mana ye? Skang dah pakai Redmi Note 2 memang puas hati sangat dah. Sebab kamera dia pics jadi cantik. Hati berat nak amik Redmi Note 4 je ni

          Tunggu lah esok lusa saya update apa. Kikiki

          

Preloved Hijab

Bunga Daryn Hijab Saiz M
RM60

(sold)
Bokitta Saiz Chic Maxi
RM60

(ada defect can nego sikit lagi)

add RM8/RM10 untuk pos




Wednesday, 10 May 2017

Projek Baju Raya

Hi mommies. Cari baju raya? Maybe boleh tengok² Qissara Mini Kurung Diva ni ye

Mini kurung dengan kain potongan duyung yang LONGGAR DAN PATUH SYARIAH. Khas buat ibu-ibu menyusu (tak menyusu pun boleh ๐Ÿ˜˜)

#NoZipNoButton untuk mengelakkan kecederaan / bahaya kepada bayi menyusu, mempunyai extra wide dan extra labuh nursing cover di dalam

Tak perlu butang atau zip. Direka untuk SELAK dengan sgt mudah tapi, tak mudah terselak sendiri

Material: MILK SILK FABRIC (SMOOTH) (kain licin dan tak jarang dan tak ikut bentuk badan) easycare, boleh basuh mesin, minimal or no ironing needed, elakkan direct matahari ketika menjemur untuk menjaga warna baju.

Fabrik tahan lasak dan highly stretchable+++++ boleh pakai hingga preggy 6 bulan dan masih tidak mengikut bentuk badan ( bagi yang size perut serdahana). Muat walaupun preggy 9 months ( highly stretchable material), bergantung pada keselesaan anda

Ciri2 Potongan :
✔Kain potongan duyung, bergetah stretchable keliling pinggang.
✔Baju pendek sedikit dari Qissara Zara (hence mini kurung)
✔Nursing and Maternity Friendly ( Preggy 6 months, can fit till 9 months)
✔Berpoket

#qissara #qissaraexclusive #kurungqissara #qissarakurung #minikurungdiva #minikurung #bajuraya #nursing #nursingkurung #maternity #milksilk #syariahcompliance















Retail Price : RM110
Introduction Price : RM99
P

posted from Bloggeroid

Monday, 8 May 2017

Promosi Ramadhan 12 Ounces


IANYA BUKAN MIMPI ! PROMO " KETUK-KETUK RAMADHAN" KEMBALI!

➡Nak tak kalau susu sis maintain je masa puasa?
➡Nak tak kalau sis tak perlu risau untuk simpan stok ready utk puasa skrg?
➡Nak tak kalau stok kat dalam freezer sentiasa cukup utk 2 minggu supply

Macamana klu saya boleh bantu sis untuk capai semua ni dgn mudah? Sis berminat?

Kalau dulu, "kecut perut" setiap kali nak masuk puasa. Sure tak tido malam fikir cukup ke stok dalam peti ais? Macamana aku puasa kalau tiba² susu kering?

Kadang nak menitik air mata, pikir kan si anak kat umah pengasuh berlapar, tido perut kosong, sebab mak nya tinggal stok tak cukup.

Rasa mcm aku ni tak layak jadi mak, nak susu kan anak pun tak mampu..

Jangan risau!

========================================================================
3 TIPS PUASA AKAN JADI MUDAH BILA....
========================================================================

1) Anda ikut jadual pump, jika bekerja, 8 jam jauh dari anak, at least 3 kali pump ya! Buat power pump 20 mins setiap hari utk seminggu. Tgk hasilnya!

2) Kalau berpeluang duduk di rumah, sentiasa biar anak latch smpai betul2 kenyang. Tido lah dgn anak supaya dpt rehat yg secukupnya. Ingat, stress pun akan buat susu jadi kurang.

3)Apa yang anda makan akan menjadi susu dan bukan lemak! Minum air yg sgt banyak.Puasa lah, apa yg anda makan masa sahur dan berbuka akan jadi susu, dengan syarat, makanan itu adalah sihat, dan berkhasiat.


========================================================================
9 CONTOH MAKANAN PENAMBAH SUSU
========================================================================
1- Karbohidrat (Nasi)
2- Sayur bayam
3- Lobak putih
4- Flaxseeds
5- Kacang hijau
6- Oats
7- Virgin Coconut Oil
8- Habbatus Saudha
9- Halba (Boleh masuk dlm kari/nasi dagang)

Apa susah? 4 makanan dari list ni anda boleh dapat dalam biskut TWELVE OUNCES milkbooster cookies ni. Tak perlu pergi kedai susah2 carik bahan-bahan ni
.=
Bahan-bahan yang digunakan adalah dari bahan-bahan kualiti premium shj, terdiri daripada FLAXSEEDS, ROLLED OATS, HABBATUS SAUDHA, MINYAK KELAPA DARA
.
========================================================================
.
BERMINAT? HUBUNGI KAMI HARI INI!

klik http://mazlinamr.wasap.my
klik http://mazlinamr.wasap.my
klik http://mazlinamr.wasap.my


Price:
Semenanjung Malaysia
1 jar RM39
4 jars RM150


PROMO RAMADHAN: RM145 untuk 4 jars

NOTE: Promo RAMADHAN akan diTUTUP bila-bila masa sahaja bergantung pada stok. STOK TERHAD! Hubungi kami untuk HARGA SPECIAL ya!

OFFER HEBAT SEKARANG!!!
➡ LIMITED EDITION Fridge Magnet 12 Ounces (only from us)
➡ FREE e - book Asiah Maharam "TIPS CARA MAKAN JADI SUSU BUKAN LEMAK"

Perbezaan Cover Face Naturactor, Octard & MCCT


NATURACTOR COVER FACE
Apabila kita menyebut Naturactor Cover Face, ianya adalah sejenis STICK foundation. Kelebihan Naturactor ialah ianya TIDAK BERMINYAK (berbanding foundation biasa), TAHAN LAMA (up to 8 jam!), RINGAN bila dipakai (seolah2 tak memakai apa2 foundation di muka) & COVERAGE YANG BAGUS (muka mmg sgt2 flawless!). Sesuai utk semua jenis kulit.


OCTARD COVER FOUNDATION
Apa pula bezanya dengan Octard Cover Foundation ni?

Octard juga adalah sejenis STICK foundation. Kelebihan Octard berbanding foundation yang lain adalah tekstur nya yang sangat lembab & mampu utk melembabkan kulit. Oleh itu Octard lebih sesuai dipakai oleh pemakai yang mempunyai kulit jenis kering. Dari segi coverage pula, tidak banyak beza dgn Naturactor Cover Face, sangat flawless bila dipakai. Ringan & juga tahan lama.

MC COVER & FACE TREATMENT (MCCT)

MCCT lebih similar dengan Naturactor berbanding Octard. MCCT adalah versi terbaru bagi Naturactor Cover Face. Memandangkan ianya adalah versi terbaru, jadi coverage adalah terbaik, lebih baik dari Naturactor, lebih ringan, tahan lama & tak berminyak. Sesuai utk semua jenis kulit.

klik http://mazlinamr.wasap.my/

#premiumcosmeticsbymaz #meiko #meikooriginal#meikomalaysia #meikojapan #naturactor #octard#mccollections #foundation #coverface#naturactororiginal #octardoriginal #mcctoriginal#beautyblender

Friday, 5 May 2017

Bila orang dewasa membuli

          Buli...

          Sensitif kan perkataan ni. Especially bila ada anak yang sekolah. Sebab sebagai mak, memang saya sangat risau sebenarnya anak saya kena buli atau buli orang

          But today saya discuss kisah bila orang dewasa membuli. Ha...Penah jadi tak? Kadang2 dalam life kita ada sorang dua kawan yang hanat suka membuli kita. Tapi dia tak la ragging macam kat asrama tu. Kena tiup lampu sampai padam, kena buat keje sekolah senior...

          Ada je orang dewasa yang suka membuli ni. Tapi more to words lah. Ada je la benda yang dia nak kutuk kita. Actually kutuk menguttuk, komen mengomen ni masuk kategori buli juga. Buli mental

          Kadang2 kita akan jumpa kawan yang :

- suka komen baju kita tak lawa, outdate, murah
- suka kata kita gemuk, hitam, pendek
- suka suruh kita buat segala keja and take credit for everything
- suka arah kita buat tu buat ni tanpa tanya pendapat/persetujuan kita
- pantang dia kita buat sesuatu tanpa tanya dia
- pantang dia kita tetiba terlebih daripada dia
- paling dia suka "downgred" life orang lain

          Biasanya orang dewasa yang suka membuli ni jenis yang kuat mendengki. Tapi dia tak kan ngaku dia dengki kat kita. Dia akan sentiasa cari benda nak kutuk kita. Walaupun ko takde salah ngan dia, dia mesti tak puas hati punya

          Tak faham gak orang-orang gini. Kurang kasih sayang ke apa? Hahaha kalau budak sekolah yang suka membuli ni mostly sebab nak perhatian/kurang kasih sayang. Orang dewasa gitu gak kot

          My advice is kalau ada kawan yang suka buli mental korang, try lah to avoid dia. Jangan fikir la nanti ko tak kawan dia, ko takde kawan. Serius...Jadilah manusia yang sayangi diri sendiri. Tak rugi pun ko tinggalkan orang macam ni. Try buat. Insya Allah korang akan dapati life lebih happy tanpa pembuli ni

          Salam sayang.....

- Mak Cik Hot - Seroja Mazlina

Wednesday, 3 May 2017

Bokitta Madness New Release 02/05/2017

          Gila...Tu je saya boleh cakap. Hahahaha

          Sepanjang berjinak dalam dunia Bokitta, rasa-rasa baru dua kali kot jadi madness gini. Badge Class & Waterpainting pon jadi gini maybe sebab stock tak cukup (or terlalu banyak permintaan). Biasa yang saya tak dapat score kat website tu, memang limit. Actually limit bukan sebab stock x banyak, tapi sebab dah dijual dulu kat belakang. Macam mana tau? Hehehe taulah kan

Spring Time

Zin Meadow
          Antara yg hot semlm. Mau tak gelabah tak release lagi dah ada ura2 semua habis. So mmg tau dah everytime gini biasanya website mmg tak kan lekat. Nampaknya kena speed up tenet gak ni. Nasib la ada kawan tolong belikan Chic Spring & VM Zin. Then esoknya ku try 3 website, satu je sangkut VM Zin. Oh ye before that saya whatssap sorang seller lama ni (seller yg ku beli masa awal2 Bokitta masuk sini). Dapat selai Zin VM. 

          Today dapat lagi selai Zin CMX. So total :

          - 2 Zin Meadow VM
          - 1 Zin Meadow Chic Maxi
          - 1 Spring Time Chic
          - 1 Spring Time VM 

         Alhamdulillah... Beli extra sebab nak swap ngan oldies. Hahaha Boleh gitu? Saya punya dua je. Spring VM & Zin VM. Lain orang punya, tapi memang ada extra saya nak swap ngan Vividy. Ada berani?


Monday, 1 May 2017

Persediaan Menghadapi Ramadhan



"Ish...Mama ni kan tak lama lagi nak posa dah. Stock susu saya dlm freezer tu mcm tak cukup je. Sibuk plak mama ni prepare utk raya. Awal lg kot. Kang tak cukup stock mula lah gelabah
.
Lah...patutlah mama rileks. Lupa minggu lepas mama dah order 12 Ounces kat Acik Maz. 4 jars terus. Ada cookies ni kat umah memang senanglah keje mama
.
Acik² dah pulun wat stock ke? Kalau belum, cepat² wa Acik Maz 019-5541106 utk 12 Ounces. Sehari mkn 4 pcs je & kekalkan jadual pump. Insya Allah cukup nak buat bekalan utk bulan posa nanti" ===================================
๐Ÿ’ƒMazlina Mat Rabi
☎ 019-5541106
๐Ÿš˜ COD Slim River/Behrang/Tg Malim
๐Ÿ“ฐ fb page : Little Damia SSC Rental Services
๐Ÿ”Žinstagram: Little Damia SSC Rental Services
๐Ÿ“ฆ poslaju seluruh malaysia termasuk Sabah Sarawak
๐Ÿ“‹ FREE CONSULTATION
๐ŸŽ FREE GIFT

#12ouncesreview #milkboosterreview #agensah12ounces #12ouncesofficialagent
#milkboostercookies #lactationcookies
#milkboostermurah #milkboostermurah2
#milkboostercookiesmalaysia #12ounces
#12ouncesmilkbooster #topagents

posted from Bloggeroid