Wednesday, 14 June 2017

Bengang - Urusan jual beli kat Careoursell

Panas betul hati aku today. Actually sejak semlm lagi. Kisahnya, ada la transaksi jual beli kat caroursell. So this buyer payment hari khamis/jumaat lepas, and send slip & alamat semua

Kan sy blk kpg hari jumaat tu. Celcom plak buat hal kat kpg sejak weekend lepas. Nak online susah sgt. Mmg semua notification from caroursell x naik. Semlm la dah sampai rumah baru la dpt.

Adoi rupanya buyer left -ve feedback dah gara2 tak dpt reach saya. Yg saya geram tu, saya dah bgtau dia line saya teruk dan nak pos today. dgn harapan dia tukar la feedback tu. Sebab saya juga ada list items lain so tak best la ada -ve feedback

Boleh pulak buyer cakap dia nak tunggu barang sampai baru ubah. Eh hello aku ni berniaga. Nak tunggu sampai pos laju tgh busy kot. Kalau drag 3-4 hari. Ko tau x 3-4 hari tu pon boleh rosakkan reputasi aku as seller kat sana? Apa salahnya tukar dulu ko dah tau benda betul. Then kalau barang x sampai sebab salah pos laju, aku la kena tanggung ye? Tau tak skang pos tgh busy. Kalau tetiba hilang dlm perjalanan walaupun aku dah pos, aku gak salahkan...Adil ke?

Sangat tak adil bagi saya -ve feedback walaupun tau dah tau benda sebenar. Item x sampai pon lagi (baru nak pos kejap lagi), ko dah bg aku feedback x bagus. Yg sebenar ko boleh je tukar tapi ko je yang x nak.

Ok takpe bukan ko je yg boleh bg -ve feedback. Aku pon boleh. Hahaha...So skang kita seri kan. At least barang aku x byk kat sana leh je aku close account kat sana. Ko yg dah jual byk2 brg dpt feedback -ve as buyer. Mendapat lah kan...

Thursday, 1 June 2017

New Milk Booster Cookies 12 Ounces

       

Mollases Oats : plain cinnamon oats biscuits, with molasses(pure gula melaka)

Very berry blasts - dried apricots and strawberry chips.

Double choc chunkie : choclates (Cocoa powder , choc chunkie, and semi dark choc chips)

[KINI DILANCARKAN!] - MEMPERKENALKAN BISKUT MILKBOOSTER DENGAN FORMULASI TERKINI BERSAMA 3 PILIHAN RASA BARU YG SUPER SEDAP, KHUSUS UNTUK MOMMIES YANG INGINKAN BEKALAN SUSU BERPANJANGAN UNTUK SI MANJA WALAUPUN SEDANG BERPUASA.

Nota: Para mommies yang menyusu wajib teruskan bacaan, ada something yang nak didedahkan di akhir nanti.

Nak elak susu berkurangan walaupun tengah puasa? Nak simpan stok susu tanpa perlu tunggu lepas berbuka? Nak susukan si manja tanpa rasa penat & dahaga masa berpuasa? Nak susu berkualiti, pekat, dan penuh nutrien untuk kekenyangan & kesihatan si manja?

Okay lah...

Bagaimana kalau akak bantu mommies jayakan semua ni, adakah mommies berminat?

“YES SAYA MINAT SANGAT NAK TAHU! MCM MANA TU?”

Baiklah, tapi sebelum tu, baca apa kata pengguna bawah ni dulu...

"This is one genius invention I tell you! You can get all the goodness in this delicious cookies! Masalahnya bila letak botol ni merata, tau2 dah setengah balang. Tau dah kerja siapa ni. Dia ingat ni kuih raya ke chipsmore? Alhamdulillah susu supply tak pernah putus utk this baby boy. Mommy cuak sebab orang kata baby boy ni kuat susu. Dulu masa Aisyah pun susu tak ada sampai maknya down nangis2.. Kenapa masa tu Twelve Ounces tak ada lagiii.. Strawberry Milkshake ni fav anak i! Ehhh..Fav i jugaklah! Thanks Ereena Elyza (Pengasas).”
~ Puan Muna, pengguna setia Twelve Ounces.

Serius! Twelve Ounces dah buktikan, dengan 2 keping biskut ni dah cukup untuk buat mommies ‘penuh’, si manja pun tak merengek lagi macam sebelum ni sebab rasa tak kenyang.

“WOW BESTNYA RESULT PENGGUNA TWELVE OUNCES NI! TAPI MCM MANA CARA BISKUT MILKBOOSTER NI BOLEH BANTU SAYA?”

Okay senang je, jom tengok apa keistimewaan Twelve Ounces sampai berjaya membantu 118,670 orang mommies sebelum ni.

===========
KEISTIMEWAAN TWELVE OUNCES:
===========

(+) MILK BOOSTER. Bahan Premium khusus untuk menggalakkan proses pengeluaran susu berkualiti. Susu akan jadi lebih pekat, lebih berkhasiat, dan lebih banyak, jadi tempoh untuk si manja menyusu akan berkurangan bila si manja cepat kenyang.

(+) ENERGY BOOSTER. Bila mommy lebih bertenaga, proses pengeluaran susu akan lebih efektif. Jadi susu mommy akan jadi lebih banyak.

(+) KENYANG LEBIH LAMA. Kandungan bahan di dalamnya buatkan mommy tak cepat lapar lepas menyusu macam selalu. Pengeluaran susu sangat baik bila mommies tak lapar. Dan dalam masa yang sama dapat membantu mommies jaga makan tanpa mengurangkan kualiti susu.

(+) BAGUS UNTUK KULIT SI MANJA DAN IBU. Khasiat yang terkandung membantu mencantikkan kulit mommy dan juga si manja. Baru bersalin pun nampak cantik gituuu...

(+) IMUNISASI SI MANJA LEBIH KUAT. Kualiti khasiat di dalam susu membantu menguatkan imunisasi si manja. Jadi si manja akan kurang terdedah dengan risiko penyakit.

(+) 3 PILIHAN RASA YG SUPER SEDAP! Twelve Ounces terbaru hadir dengan rasa paling best iaitu Very Berry Blast, Molasses Oats, dan juga Double Choc Chunkie. Memang kat sini je akan jumpa flavour macam ni punya sedap. Dengar pun dah naik selera dah kannn...

"OKAY SAYA SUKA SANGAT DGN SEMUA NI! SAYA NAK SEKARANG PLEASEEE..."

Boleh sayang, sabarrr, sabarrr...
Akak nak bagitau satu benda best lagi ni...

===========
LAUNCH PROMO 
===========
BUY 4 AND GET 1 FREE!
HANYA RM35/PAKET.
.
“WAAHHHH ADA PROMO LAHHH! MACAM MANA SAYA NAK BELI NI?”
.
Senang je caranya...
.
Boleh hubungi kami (pm/whatssap 019-5541106 or klik 



PS: Launch Promo untuk limited time only tauuu, akan akan tamatkan anytime je, so jangan tunggu lama2 okayyy

MEIKO RAYA PROMO 2017



Bismillah

Hari ini, 1 JUNE, bermula lah RAYA PROMO 2017 secara rasmi!! Raya Promo akan berlansung 1 - 15 JUNE 2017 ya!

NATURACTOR DEAL
=================
Normal price : RM45
Sales price : RM42.50

OCTARD DEAL
============
Normal price : RM55
Sales price : RM52.50

MC COLLECTION (MCCT) DEAL
==========================
Normal price : RM65
Sales price : RM62.50

** FREE Sampul Raya ekslusif x 1 paket dengan setiap pembelian